Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: God grasavling i Nordland

Tina Brennbakks bidrag til Årets slåttonnvideo.

En av våre mest trofaste landbruksvideo-leverandører, Tina Brennbakk, tar oss nok en gang med på aktivitetene på Brennbakk gård i Hattfjelldal. Denne gangen er det slåtten som står for tur, men det er ikke lenge siden vi fikk se levende bilder fra Hattfjelldal sist. Da var det våronna som ble foreviget, og videoen kan du se i denne saken:

Ny presse og god avling

Sammen med videoen sendte Tina også noen ord om slåtten på Brennbakk. Hun kan fortelle at kombipressa som er med i videoen er ny av året, og at den kjøres med breiplast. Ellers skriver hun at våren kom tidlig til Hattfjelldal i år, og at forholda i vekstsesongen har vært gode. I motsetning til hva som er status for mange lenger sør i landet har avlingen på Brennbakk i år blitt stor.

Både merkeutvalget og sjåførene på gården er stabile og trofaste. Det er fortsatt Deutz-Fahr og Fendt som gjelder, og traktorene manøvreres som vanlig av Øyvind og Trond-Håvard Brennbakk. Vi får se klargjøring av både slåmaskin og presse, samt slåing, spredning, raking, pressing og pakking av gras. Videoen avsluttes på samme måte som slåttonna, med en rundball som legges pent på plass i en stabel.

Annonse

Tenk video i innhøstinga

Det er fortsatt en drøy måned igjen til fristen for å sende inn bidrag til Årets slåttonnvideo 2018 går ut, så mulighetene er fortsatt gode for å få festa noe grashandtering til film. Men fordi det aller meste skjer tidligere enn normalt mange steder i år, vil vi allerede nå minne om Traktors neste videokåring.

Innen 22. oktober ønsker vi å få inn mange flotte bidrag til kåringa Årets innhøstingsvideo 2018. Her går det som regel mye i tresking, men vi ønsker oss også gjerne video av andre innhøstinger, som for eksempel potetopptaking eller grønnsakshøsting. Husk videokameraet når årets avling skal i hus!

Lurer du på hvordan du sender inn ditt bidrag til en av videokåringene, eller vil du lese mer om konkurransereglene? Alt om Traktors videokåringer finner du i denne saken:

Tidligere denne uka publiserte vi årets første slåttonnvideo her på traktor.no. Videoen er laget av Karl Rasmus Gauterud, og du kan se den her:

Neste artikkel

Har liten betydning for HCP