Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Fra fjøsstell til skuronn i rå landbruksvideo

Erlend Moberget er på banen igjen med bidrag til Årets landbruksvideo!

Erlend Moberget er et kjent navn blant bidragene i Traktors videokåringer. I år som tidligere, har den dyktige videoprodusenten besøkt en rekke bønder med ulike produksjoner og maskinpark rundt om i landet.

Moberget har lang tradisjon for å bidra til flere av Traktors videokåringer, hvert år. Årsaken til at han har holdt “lav profil” så langt i 2019, begrunner han med at det kun er en av våre kåringer han ikke har vunnet- nemlig Årets landbruksvideo

– Jeg har ikke ligget på latsiden i år. Tvert i mot. Men siden det bare er en pris jeg mangler så har jeg ventet med å sende inn bidrag til hovedkonkurransen, forteller Erlend med et glis.

Annonse
Erlend Moberget har vunnet en rekke av Traktors tidligere videokåringer. (Foto: Privat)
Erlend Moberget har vunnet en rekke av Traktors tidligere videokåringer. (Foto: Privat)

Omfattende

I hans særdeles innholdsrike landbruksvideo blir vi kjent med en rekke bønder, primært fra Østfold og Akershus, hvor et stort antall traktorer og redskaper av ulike slag er representert. I filmen får vi se innslag fra Andreas Næss og faren, Bjørn A. Næss i Næss maskin og Viken maskinstasjon AS, skuronna med Knut-Arne Kirkeby Huseby i familiedrevne Kjølstad drift i Ås, harving med ingen ringere enn Tore Glærum, produktsjef for John Deere hos Felleskjøpet bak rattet og Even Kristian Mangerud, produktsjef presisjonslandbruk i FK. Såinga fåregår hos Kristian Holum i Holum maskin, mens tromlinga i nydelig solnedgangen skjer hos 17 år gamle Samuel Uvaag. Vi blir også med i grisehuset hos Arnt Setten og Lars Stavrum.

Grasslåtten foregår hos Fuglenes gård med Henning Gjerstad, Oscar Hagen, Lars-Kristian Skjelle og Hans-Jürgen Høie. Hos Ludvik-Tobias Oustorp blir vi med på rundballepressing med den første Fendt-pressa som ble solgt i Norge, sammen med Sindre Reinfjord og Sivert Solbakk. Viken maskinstasjon ses også i aksjon i grashøstinga med Andreas Næss, Nils Erik Erichsen og Arne-Edvald Opsahl.

Korninspeksjonen blir gjort av Lars Petter Husby, selger i FK og Jan Morten Hokstad. Vi blir med på kraftforlevering for Mysen Kornsilo og Mølle til Erlend Skårer. Helt til sist får vi et glimt av gårdbrukerne Erling Reinfjord, Tobias Langvold og Rolf Magne Oustorp. Ja sjøl et innslag fra kantina på Tomb jordbruksskole har Moberget fått med seg!

Neste artikkel

Dette er Årets landbruksvideo 2019!