Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Firkanta slåttonn i Østfold

Erlend Mobergets bidrag til Årets slåttonnvideo 2018.

Moberget tar oss denne gangen med på slåtten hos familien Uvaag, som driver jord i Eidsberg og Rakkestad i Østfold.

Først får vi se graset bli slått og raka, og vi ser at det blir sjekka og inspisert underveis. Under rakinga blir det også litt dramatikk, idet vi ser folk løpe mot en traktor med brannslukningsapparat. Er det brann på gang?

Videre i videoen får vi se pressing av store firkantballer, eller med såkalt “big ball-presse”. Deretter blir de ferdig pakka ballene sanka og kjørt hjem til gården på tilhengere, før arbeidslaget avslutter slåtten med pizza i hagen.

Kjent videonavn

Erlend Moberget har de siste åra vært en fast bidragsyter til Traktors videokåringer. Så sent som i forrige kåring, Årets våronnvideo 2018, stakk han av med seieren med sin nærgående våronnskildring.

Også i vinter leverte Moberget bidrag, da Traktor kåra Årets brøytevideo. Noen av sjåførene fra den videoen er de samme som vi ser igjen i slåttonnvideoen.

Annonse

Slått og innhøsting

Det er fortsatt noen uker igjen til fristen for å sende inn bidrag til Årets slåttonnvideo 2018, den er nemlig ikke før 3. september.

Deretter følger kåringa Årets innhøstingsvideo, der vi ønsker oss bidrag som viser alle former for innhøsting. Har du korn som skal treskes, kål som skal skjæres, bær som skal plukkes, løk eller poteter som skal tas opp? Bruker du traktorer og andre maskiner i forbindelse med dette? Ta med deg videokameraet, lag din egen video, og send den inn til oss! Mer informasjon om konkurranseregler og rutiner for innsending av bidrag finner du i denne saken:

Her kan du se de andre bidragene som har kommet inn til Årets slåttonnvideo så langt:

Neste artikkel

Valtra premierer bærekraft