Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Ertehøsting i Buskerud

Hans Kreklings bidrag til Årets innhøstingsvideo.

Et nytt bidrag har kommet inn til Traktors videokåring Årets innhøstingsvideo, og denne gangen er det noen skikkelige spesialmaskiner vi får se i aksjon.

Høyttippende Bailey

Hans Krekling, som har sendt inn flere bidrag til Traktors kåringer tidligere også, har nå foreviget innhøstinga av erter til Findus. Ertene, av sorten Linea, høstes av tre stykk PMC 979 CT ertetreskere. Når tankene på høstemaskinene er fulle, tømmes de i en Bailey-tilhenger, trukket av en Fendt 720. Denne tilhengeren er også av det litt spesielle slaget. Den er nemlig høyttippende, og leverer ertene rett over i lastebiler, som tar dem med til Findus-fabrikken for videre foredling.

Annonse

Snart tid for hovedkåringa

Tidligere i år har vi kåret de beste videoene i både Årets våronnvideo og Årets slåttonnvideo. Nå er det altså innhøstingsvideoene sin tur, før hovedkåringa Årets landbruksvideo går av stabelen til slutt. For bidrag til Årets innhøstingsvideo er fristen for innsending 22. oktober, mens Årets landbruksvideo har frist 12. november.

Mer informasjon om frister, konkurranseregler og rutiner for innsending, finner du i denne saken:

Se også det første bidraget til Årets innhøstingsvideo 2018, der bygdegutta Emil og Håkon viser oss tresking i Øvre Eiker:

Neste artikkel

Våronn i vinterland