Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ola, Vetle og Thomas lagde Årets landbruksvideo

Videoen fra Mosterøy gikk av med seieren.

Kåringen Årets landbruksvideo fikk inn totalt ni flotte bidrag, og denne uken ble det avholdt jurymøte. Etter at alle videoene var sett og evaluert falt valget på landbruksvideoen fra Mosterøy, laget av Ola Hodnefjell Haugen, Vetle Voll Ravndal og Thomas Voll Ravndal. Premien er en tur til John Deere-fabrikken i Mannheim i Tyskland, gitt av Felleskjøpet Agri.

Meget høyt nivå

Juryen hadde en tøff jobb med å velge en vinner blant bidragene. Inntrykket etter at årets fire landbruksvideo-kåringer er gjennomført er at nivået er meget høyt. De aller fleste videoene holder svært god kvalitet, og kreativiteten og variasjonen i både kamerabruk, klipping og musikkvalg er imponerende.

Til musikkvalgene har imidlertid juryen en kommentar om at enkelte lydspor kanskje ikke passer så godt til videoene, og at noen av dem nærmest er vonde og slitsomme å høre på. Juryen oppfordrer derfor alle våre flinke videoprodusenter til å tenke over musikkvalg, og hvordan dette passer til stemningen i videoen.

Variert og storslått

Videoen fra Mosterøy fikk meget gode skussmål under jurymøtet. Den har god variasjon i både klipp og kameravinkler, og bildene passer godt til musikken. Også rent innholdsmessig er videoen variert. Vi får se det meste av det som foregår på gården, både inne i fjøset og ute på jordet. Det er også et stort pluss at folka som gjør jobben er synlige i videoen. Sist men ikke minst har de tre videoskaperne klart å fange den storslåtte naturen der de jobber på en flott måte.

Hederlig omtale for to videoer

Juryen ønsker også å trekke fram to andre bidrag som imponerte stort. Erlend Moberget har tidligere i år vunnet både Årets slåttonnvideo og Årets innhøstingsvideo, for sine bidrag fra landbruket i Østfold. Også denne gangen, med sitt bidrag til Årets landbruksvideo, imponerer Moberget. Videoen er variert, og det er tydelig at det ligger mye jobb bak hvert enkelt klipp. Også denne videoen viser ulike mennesker i aksjon, og vi får være med på dyrestell både i hønehus og fjøs.

Johan Brennbakk er bare åtte år gammel, men juryen lar seg imponere over hans landbruksvideo fra familiegården i Hattfjelldal. Rikgitnok har han fått hjelp til selve redigeringen av moren Tina, som også har sin egen video med i kåringen, men juryen mener at det ikke først og fremst er hennes innsats som gjør videoen så bra. Johan har filmet alt selv, og valgt rekkefølge, klipplengde og musikk. Johan imponerer med flott filming, der han aktivt bruker ulike teknikker og kameravinkler. Han bruker også zoom og panorering på en god måte, som viser at han skjønner hva som vil ta seg bra ut på skjermen.

Juryen vil gratulere Ola, Vetle og Thomas fra Mosterøy med seieren, og Erlend Moberget og Johan Brennbakk med hederlig omtale.

Annonse

Under finner du linker til alle videoene i Årets landbruksvideo:

VIDEO: Landbruksåret på Brennbakk gård

VIDEO: Poteter, korn og nydyrking

VIDEO: Presis vekstsesong på Aker

VIDEO: Landbruksåret i høy fart

VIDEO: Fra snø til snø igjen

VIDEO: Slått, tresking og traktorfotball

VIDEO: Landbruksåret på Mosterøy

VIDEO: Hogst, våronn og tresking

VIDEO: Landbruksåret på Jæren

Neste artikkel

VIDEO: Tilbakeblikk på Årets landbruksvideo