Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lager du Årets Landbruksvideo 2019?

Traktor kårer årets beste landbruksvideoer!

Fordi vi er et langstrakt land, med store klimatiske variasjoner, er det alltid skummelt å skrive ting som “våronna nærmer seg”. Vi nøyer oss derfor med å skrive at enten man allerede har sådd, eller man fortsatt har en halvmeter snø på jordene, så kommer nok våronna før eller siden i år også.

Fire kåringer

Traktor skal også denne sesongen kåre Årets landbruksvideo, med underkategoriene Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo og Årets innhøstingsvideo.

Fristen for innsending til de ulike kategoriene kan du finne i faktaboksen i denne saken. Der finner du også resten av reglene som må følges for å kunne delta i kåringene.

En av de viktigste reglene er at videoene ikke må publiseres på for eksempel Youtube før de er publisert på Traktor.no.

Konkurranseregler Årets landbruksvideo 2019

Det er til sammen fire kategorier: Vi kårer Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo, Årets innhøstingsvideo og Årets landbruksvideo. Bildemateriale fra de tre førstnevnte kan inngå i Årets landbruksvideo, som er hovedkåringen.

Frist for innsending av bidrag til Årets våronnvideo er 25. juni, Årets slåttonnvideo har frist 3. september, Årets innhøstingsvideo må sendes inn til 22. oktober og Årets landbruksvideo har frist 12. november.

Videomateriale sendes til redaksjon@traktor.no via filemail.com eller lignende fildelingsprogram. VIKTIG: Bidrag som allerede er publisert (for eksempel på Youtube), eller publiseres før bidraget legges ut på traktor.no, er ikke kvalifisert til å delta.

Det er innsenders ansvar å ha gyldig rettighet/lisens for musikk som brukes i videoen. Informasjon om musikken må sendes inn sammen med videoen.

Om det filmes eller tas bilder til videoen ved hjelp av drone, er innsender selv ansvarlig for å følge regelverket som gjelder for bruk av droner. For å gjøre seg kjent med hvilke krav som gjelder anbefaler vi å bruke Luftfartstilsynets nettsider.

Bildematerialet må være tatt i Norge og stamme fra 2019.

Du kan kun delta med video du selv har fotografert, og én innsender kan delta med maksimalt ett bidrag per kåring.

Anbefalt lengde på video er 2-3 min. Maks tillatte lengde på våronn-/slåttonn-/innhøstingsvideo er 3 minutter. Maks lenge i Årets landbruksvideo er 4 minutter.

Navn på personer i videoene må være med hvis personene er identifiserbare. Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer i videoene.

Personopplysninger vil bli lagret i forbindelse med bilder som arkiveres i Tun Medias fotoarkiv.

Ved bilder av barn må foreldre samtykke på barnets vegne inntil barnet er 15 år.

Arrangørene av konkurransen forbeholder seg retten til å offentliggjøre innsendte bilder samt bruke bildene i egne kommunikasjonskanaler.

100% sjølkomponert

I fjor var det Morten Bjorland og Håvard Helvik Høiland som stakk av med seieren i hovedkåringen Årets landbruksvideo 2018. Videoen kan være til god inspirasjon for deg som ønsker å prøve deg i årets kåring. Du kan se den øverst i saken. Her er noe av det juryen skrev om vinnerbidraget:

"Videoen deres fra landbruket på Jæren er svært variert, og som gir et realistisk bilde av jobben som legges ned for å produsere mat her til lands. Juryen var også svært begeistra for introen i videoen, som er uten musikk, men med autentiske fjøslyder og lyden av arbeidet som gjøres. Noe helt spesielt med denne videoen er at den har musikk som er laget full og helt kun til denne videoen"

Tilbakeblikk på 2018-sesongen

Trenger du ytterligere litt inspirasjon før kameraet fiskes fram? Fjorårets vinnervideoer fra de ulike kategoriene av Årets landbruksvideo, herunder årets våronnvideo, årets slåttonnvideo og årets innhøstingsvideo finner du link til nederst i denne saken.

Heder og ære

Også i årets kåring blir det kule premier til vinnerne, men hva disse er vil ikke bli avslørt før senere. Traktor-redaksjonen kan i alle fall love heder og ære til vinnerne, og vi gleder oss til å se hva landets landbruksvideo-skapere har å by på i år!

Neste artikkel

Lager du Årets Landbruksvideo 2019?