Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lager du Årets Landbruksvideo 2018?

Traktor kårer årets beste landbruksvideoer.

Fordi vi er et langstrakt land, med store klimatiske variasjoner, er det alltid skummelt å skrive ting som “våronna nærmer seg”. Vi nøyer oss derfor med å skrive at enten man allerede har fått de første frøene i bakken, eller man fortsatt har en halvmeter snø på jordene, så kommer nok våronna før eller siden i år også.

Fire kåringer

Poenget er at når våronna først kommer, må du sørge for å ha videokameraet klart. Traktor skal også denne sesongen kåre Årets landbruksvideo, med underkategoriene Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo og Årets innhøstingsvideo.

Fristen for innsending til de ulike kategoriene kan du finne i faktaboksen i denne saken. Der finner du også resten av reglene som må følges for å kunne delta i kåringene.

En av de viktigste reglene er at videoene ikke må publiseres på for eksempel Youtube før de er publisert på traktor.no.

Konkurranseregler Årets landbruksvideo 2018

Det er til sammen fire kategorier: Vi kårer Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo, Årets innhøstingsvideo og Årets landbruksvideo. Bildemateriale fra de tre førstnevnte kan inngå i Årets landbruksvideo, som er hovedkåringen.

Frist for innsending av bidrag til Årets våronnvideo er 25. juni, Årets slåttonnvideo har frist 3. september, Årets innhøstingsvideo må sendes inn til 22. oktober og Årets landbruksvideo har frist 12. november.

Videomateriale sendes til redaksjon@traktor.no via filemail.com eller lignende fildelingsprogram. VIKTIG: Bidrag som allerede er publisert (for eksempel på Youtube), eller publiseres før bidraget legges ut på traktor.no, er ikke kvalifisert til å delta.

Det er innsenders ansvar å ha gyldig rettighet/lisens for musikk som brukes i videoen. Informasjon om musikken må sendes inn sammen med videoen.

Om det filmes eller tas bilder til videoen ved hjelp av drone, er innsender selv ansvarlig for å følge regelverket som gjelder for bruk av droner. For å gjøre seg kjent med hvilke krav som gjelder anbefaler vi å bruke Luftfartstilsynets nettsider, som du finner her.

Bildematerialet må være tatt i Norge og stamme fra 2018.

Du kan kun delta med video du selv har fotografert, og én innsender kan delta med maksimalt ett bidrag per kåring.

Anbefalt lengde på video er 2-3 min. Maks tillatte lengde på våronn-/slåttonn-/innhøstingsvideo er 3 minutter. Maks lenge i Årets landbruksvideo er 4 minutter.

Navn på personer i videoene må være med hvis personene er identifiserbare. Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer i videoene.

Personopplysninger vil bli lagret i forbindelse med bilder som arkiveres i Tun Medias fotoarkiv.

Ved bilder av barn må foreldre samtykke på barnets vegne inntil barnet er 15 år.

Arrangørene av konkurransen forbeholder seg retten til å offentliggjøre innsendte bilder samt bruke bildene i egne kommunikasjonskanaler.

Traktorer, folk og natur

I fjor var det Ola Hodnefjell Haugen, Vetle Voll Ravndal og Thomas Voll Ravndal som stakk av med seieren i hovedkåringen Årets landbruksvideo 2017 med videoen “Landbruksåret på Mosterøy”. Videoen kan være til god inspirasjon for deg som ønsker å prøve deg i årets kåring. Du kan se den øverst i saken. Her er noe av det juryen skrev om vinnerbidraget:

Annonse

“Videoen fra Mosterøy fikk meget gode skussmål under jurymøtet. Den har god variasjon i både klipp og kameravinkler, og bildene passer godt til musikken. Også rent innholdsmessig er videoen variert. Vi får se det meste av det som foregår på gården, både inne i fjøset og ute på jordet. Det er også et stort pluss at folka som gjør jobben er synlige i videoen. Sist men ikke minst har de tre videoskaperne klart å fange den storslåtte naturen der de jobber på en flott måte.”

Heder og ære

Underkategorien Årets våronnvideo ble vunnet av Isak S. Sandberg og Daniel B. Johnsen fra Gratangen, mens Erlend Moberget dro i land seieren i både Årets slåttonnvideo og Årets innhøstingsvideo. I sistnevnte kåring hadde han også med seg Sindre Reinfjord på laget.

Vinnervideoene fra de ulike kategoriene finner du link til nederst i denne saken.

Også i årets kåring blir det kule premier til vinnerne, men hva disse er vil ikke bli avslørt før senere. Traktor-redaksjonen kan i alle fall love heder og ære til vinnerne, og vi gleder oss til å se hva landets landbruksvideo-skapere har å by på i år!

Neste artikkel

Lager du Årets Landbruksvideo 2019?