Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er Årets landbruksvideo 2019!

16 år gamle Hans Krekling trakk det lengste strået!

Traktor-redaksjonen er i skrivende stund på landbruksreise i Australia. Juryen for kåringen av Årets landbruksvideo har derfor bestått av både interne i redaksjonen, lesere- og faktisk et knippe bønder her “Down under”. Bidragene har vært mange, og diskusjonene like omfattende. Det ble særlig tett i toppen blant tre av innslagene, men allikevel var det en av årets videoer vi mener skiller seg ut; Hans Kreklings kavalkade “Fra skog til plog”.

Hans Krekling gjorde seg godt kjent hos Traktors lesere gjennom sin fantastiske video fra innhøstinga i Eikerbygdene. Kreklings bidrag gikk helt til topps i kåringen av Årets innhøstingsvideo 2019, og det var derfor ingen overraskelse at det dukka opp et over snittet godt bidrag til hovedkåringen, Årets Landbruksvideo.

Mangfoldig

I Kreklings årsvideo viser ulike oppgaver for bonde og entreprenør gjennom hele året. Samtlige klipp er tatt opp i hjemkommunen Øvre Eiker, og vi følger et vidt spenn traktorer og maskiner både til skogs, på jordet, i snøbrøyting, flishugging og transport.

Juryen poengterte særlig den store variasjonen i maskiner og produksjoner, satt i et system som harmonerer svært godt;

"Hans Krekling har på mesterlig vis dekka alt fra skogsarbeide til kirsebærproduksjon. Videoen er meget godt komponert, hvor den tekniske klippinga mot musikken er storslagen. Videoen viser kort og godt et særlig vidt spenn av det norske landbruksåret på en utmerket måte"

(Foto: Hans Krekling)
(Foto: Hans Krekling)

Flittig unggutt

Vi tok en prat med den sjøllærte videoprodusenten i anledning at han vant kåringen Årets innhøstingsvideo. Les hele intervjuet her

Annonse

I likehet med innhøstingsvideoen, har Hans besøkt et imponerende antall bønder og entreprenører i vinnerbidraget til Årets landbruksvideo. I filmen får vi se skogsentreprenør Torbjørn Leander med sine John Deere hogstmaskiner, Remi Aas Hansen og hans Fendt 936 med flishugger, Per Olav Krekling med New Holland 6040 og Fliegl gjødselvogn, Per Aker bak rattet på sin Valtra N104 med harva på slep, Nils Kristian Aker med New Holland 7740 og Tume slepesåmaskin, gjøsdling med Stanislav Korzeniowski og John Deere 7650.

Sprøytinga skjer med John Deere 6110mc hos Per Olav Krekling, og Eiker Høstelag fører sin John Deere 8200i finsnitter med Maskinentreprenør Brinchen og Mykland i transporten. Slåtten fortsetter hos Ole Kittil Næss med sin Claas Arion 530.

Videre blir vi med på et sjeldent syn her til lands; maskinell kirsebærhøsting hos Amund Berger. Rapshøstinga skjer hos Egil Hoen med John Deere T560i før ferden går videre til hvetetreskinga og pløying med Fendt 516 hos Rune Isachsen. Den særegne maissnittinga skjer i regi av Eiker Høstelag og Brichen og Mykland, før vi får se filmskaperen sjøl med John Deere 6210R og gjødselvogn- og sjåføren styrer selvsagt drona samtidig!

Heder og ære

Deltakerne i konkurransen går selvsagt ikke tomhendt inn i julestria. Årets hovedpremie, som da går til Hans Krekling, er et års abonnement på Magasinet Traktor og Traktors kule hettegenser og caps. De øvrige deltakerne vil få tilsendt Traktor-caps og Traktor Power-Bank. Se deres bidrag her;

Takk for i år

Traktor-redaksjonen må nok en gang få takke for fenomenale innslag og stor interesse for videokåringene. Vi ønsker med dette alle våre lesere en god jul og et godt nytt traktor-år!

Neste artikkel

VIDEO: Landbruksåret på Brennbakk gård