Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Potet-, korn- og gulrotinnhøsting i Overhalla

Se Joakim Rønnings gromme bidrag til Årets innhøstningsvideo!

Joakim Rønning byr på både gammelt og nytt av redskaper i sin flotte video fra innhøstinga i Overhalla.

I starten av filmen blir vi med på tresking langs elva Namsen, populært omtalt som “laksens dronning”.

– Først får vi se bonden Aslak Welgo og hans John Deere 1450CWS i aksjon, før Einar Rønning i Furre Samdrift berger høsten med nok en gul og grønn traver, men av helt annet merke og årgang, nemmelig klassikeren Volvo BM 1100. Innslagene av skurtreskere avsluttes på Grande Gaard hvor Pål Okkenhaug ratter sin John Deere W540, forteller Joakim

Unggutten har også fått med seg opptaking og transport av gultrot og potet i nærmiljøet

– Første del av potetopptakninga skjer hos John Kristian Aune med John Deere 6125R og Grimme SE140 på slep. Etter dette får vi se gulrotopptakning hos Ole Johan Lysberg med Massey Ferguson 7718 Dyna-VT og Dewulf opptaker. På samme gård blir vi med på opplasting av gulrotkasser med JCB 413S hjullaster. Ferden går siden videre til Sørsiden Potet hvor nok en John Deere 6125R, på denne gården med Grimme SE75-55 står for opptakinga. Helt til slutt reiser vi til bonden Asbjør Kolberg og hans John Deere 6130R med AVR Spirit 6100. Her får vi også se en Massey Ferguson 6465 Dyna 6 i opplastinga av potetkassene, før en John Deere 6155R besørger transporten videre til pakking, avslutter Rønning som samtidig vil benytte anledningen til å gi gårdbrukerne i Overhalla en stor takk for at han fikk komme å filme.

Vi i redaksjonen takker for Joakims strålende innslag, og håper på å få se mer av trøndelagsjordbruket framover.

Bli med i kåringen, du også!

Fristen for innsending av Årets innhøstingsvideo er satt til fredag 25. oktober. Send oss bidraget ditt, og vi vil publisere det fortløpende her på Traktor.no. og husk; intent bidrag er for lite, for dårlig, eller kjedelig!

Les mer om hvordan du sender oss din video her

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter