Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Brøyting og bortkjøring i Østfold

Erlend Moberget viser variasjon i snøryddingsutstyr.

Her kommer et nytt bidrag i kåringen Årets brøytevideo 2018, denne gangen fra den meritterte videoprodusenten Erlend Moberget, som blant annet var med i kåringen Årets landbruksvideo 2017. Brøytevideoen starter slik mang en brøyterunde pleier å starte; hjemme i stua med en ulende telefon.

Variert på merke og alder

Første ekvipasje ut er en eldre Massey Ferguson med bakmontert skjær og snøskuffe i frontlasteren. Ved første øyekast ser det kanskje simpelt og gammeldags ut, men tilsvarende eller lignende utstyr har nok ryddet mange kvadratmeter vei og gårdsplass rundt om i Norge de siste månedene.

Videre får vi se både en Fendt 724 og en JCB hjullaster, begge med skjær. Deretter vises en Claas med frontmontert opplastingsfres, som laster snø på både krokbiler og traktorhengere. Rankene legges opp av en Fendt med u-plog.

Til slutt i videoen får vi Moberget og hans kamerater, som har sin helt egen "snødemo". På et jorde leker de seg med brøyting, fresing og lasting av snø.

Annonse

Søk inspirasjon

Kåringen Årets brøytevideo 2018 hadde frist for innsending av bidrag på mandag, så nå er det dessverre ikke mulig å delta i konkurransen lenger. Traktor-redaksjonen vil derimot oppfordre alle til å søke inspirasjon i årets bidrag, og til å lage egne brøytevideoer neste vinter. Levende bilder av traktorer i arbeid går aldri av moten!

NB: Vi har fått tilbakemelding om at et par av bidragene til Årets brøytevideo 2018 inneholder droneopptak som ikke er i tråd med gjeldene regelverk for droner. Disse videoene er nå enten fjernet, eller erstattet av en endret versjon. Vårt regelverk for bidrag til videokåringer vil bli oppdatert, for å unngå uklarheter i fremtiden.

Neste artikkel

Fendt solgte best i Tyskland