Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Torp Maskin går for tvillinger

Torp maskin starter import av McCormick, fem år etter at Lena Maskin byttet til grønt.

McCormick er et merke med tradisjoner i Norge. Lena Maskin solgte merket en periode på østlandet, i vest har Aase landbruk hatt hånd om salget. Italienske Argo Tractors S.p.A. står bak begge merkene.
McCormick er et merke med tradisjoner i Norge. Lena Maskin solgte merket en periode på østlandet, i vest har Aase landbruk hatt hånd om salget. Italienske Argo Tractors S.p.A. står bak begge merkene.

Torp Maskin i Våle, som har solgt de blå Landini-traktorene i mange år, starter nå med import av den nesten identiske tvillingen fra den italienske produsenten. For McCormick sin del, vil fokuset være på østlandet, mens de som før vil representere Landini i hele landet.

Etter at den tidligere McCormick-forhandleren Lena Maskin i 2016 ble kjøpt opp av Norwegian Agro, og etterhvert ble Claas-forhandler, har dekningen på østlandet vært dårlig for de røde, italienske traktorene. På vestlandet har Aase Landbruk importert og solgt McCormick. Nå tar Torp Maskin altså opp hansken, og starter med import av McCormick i tillegg til Landini.

Geografi og ettermarked

MCcormick ble solgt i et ikke ubetydelig antall her i landet en periode. Spesielt i området der Lena Maskin var sterke, går det fortsatt mange eksemplarer.

Dette betyr at innlandet, og kanskje spesielt området rundt Mjøsa blir et viktig satsingsområde for Torp maskin, som forsikrer at de jobber intenst med å knytte til seg forhandlere der det anses som interessant.

– Ikke minst er ettermarkedet viktig, og vi har en fordel siden vi allerede sitter med et betydelig delelager, forsikrer Erling Westbye hos Torp maskin.

Annonse

Mange modeller fra Landini og McCormick er i praksis identiske, med unntak av fargene.

Stort utvalg:

McCormick har et svært stort utvalg av modeller, fra små smalsporede traktorer i 50-hestekrefters klassen, via konvensjonelle traktorer i alle størrelser, til beltedrevne spesialtraktorer for vingårder og lignende. Også virkelig store traktorer i X8-serien, med effekter opp til 310 hestekrefter og trinnløs transmisjon leveres fra fabrikanten.

McCormick X7.624 VT var nominert i kåringen årets traktor 2020.

Det ble i 2020 registrert 12 nye McCormick og 4 nye Landini-traktorer i Norge.

Neste artikkel

McCormick lanserer X5.085