Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skifter hjul med gaffeltrucken

Speedy hjulskifter letter arbeidet

Speedy hjulskifter forhandles av Ara maskin og passer til felger fra 28 til 56 tommer. Foto: Privat
Speedy hjulskifter forhandles av Ara maskin og passer til felger fra 28 til 56 tommer. Foto: Privat

Håndtering av store, tunge hjul er en skummel affære, derfor valgte Bjarne Saltvik Faanes å investere i en anordning som settes på gaflene på trucken eller frontlasteren når han skifter hjul på traktoren.

–Jeg har prøvd hjulmonteringsvogn før, men så kom jeg over denne på finn.no og fant raskt ut at dette kunne passe meg fint.

Faanes driver med korn og poteter i Skogn i Trøndelag og skifter mellom smale radrenserhjul og breie hjul på flere av traktorene gjennom sesongen. Gaffeltruck hadde han fra før til å håndtere potetkassene både vår og høst.

–Det virker mye sikrere å ha et stort hjul i fronten på trucken, enn å trille rundt på store traktorhjul med ei hjulskiftevogn. Systemet kan også monteres på pallegafflene på traktoren, om jeg skal skifte hjul et sted ikke trucken kommer frem. Men jeg har ei betongplate utenfor potetlageret hvor jeg har god støtte for jekken, og jeg kan være smidigere med trucken enn med traktor med frontlaster.

Speedy hjulskifter forhandles av Ara maskin og passer til felger fra 28 til 56 tommer. Opphenget til hjulet har ruller, slik at man kan rotere hjulet, slik at man slipper å bruke spett for å treffe boltene på navet på traktoren.

Neste artikkel

Trelleborg øker prisene