Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sjekk Norges råeste på Agroteknikk

Vi stiller ut en real gromtraktor og inviterer deg til rygge-konkurranse på Lillestrøm.

En tøff og velholdt Valtra 8550 med 250 hestekrefter og enorm dekkutrystning er velfortjent vinner av vår egen "Norges råeste traktor"-konkurranse. Torsdag, fredag og resten av helgen kan du se den på Agroteknikk på Lillestrøm.
En tøff og velholdt Valtra 8550 med 250 hestekrefter og enorm dekkutrystning er velfortjent vinner av vår egen "Norges råeste traktor"-konkurranse. Torsdag, fredag og resten av helgen kan du se den på Agroteknikk på Lillestrøm.

Tidlig i august utlyste vi her på traktor.no en konkurranse der vinneren får sin traktor utstilt på vår stand på Agroteknikk. Torsdag morgen kan vi endelig vise frem vinneren når dørene åpner på Lillestrøm. Vi benytter anledningen til å takke alle som har sendt inn bilder og info om sine traktorer. Det er ikke tvil om at det finnes ufattelig mange gromme og råe eksemplarer, rundt om i det ganske land.

Etter nøye overveielse falt juryen ned på at det var Bendik og Frithjof Ellingsen sin Valtra 8550 som er Norges råeste traktor. Noe av det som gjør traktoren så rå, er den gromme dekkutrustninga. Foran er den utstyrt med 620/70R26, og bak står den på 710/70R42. Her er det ikke rom for kjetting, ei heller uslitte dekk.

– Man kan ikke kjøpe nye dekk i samme dimensjon, da blir det ikke plass, sier Frithjof, og peker på den smale åpninga mellom dekk­ribbene og bakskjermen.

Annonse

8550-en, som for øvrig har cirka 250 heste­krefter under panseret, og dermed er jaga opp ganske betydelig fra de originale 160. Du kan lese flere detaljer fra vårt besøk hos eierne i Traktor nummer 5. Og skal du på Agroteknikk kan du både få med deg et eksemplar av dette bladet og studere traktoren på egenhånd. Vi lover deg at den er lett å få øye på.

Test dine rygge-ferdigheter

Mens vi i Traktor-redaksjonen har ventet på at messedørene skal åpne, har vi brukt ledige stunder til å bygge en skikkelig traktorbane i skala 1:32. Den er nå plassert på vår stand i hall D. Her kan du få testet dine ferdigheter med å kjøre raskest mulig rundt banen med en Fendt eller John Deere, og deretter rygge inn i plansiloen.

Og om du trodde du var god til å rygge med henger, kan det hende du får deg en aldri så liten overraskelse. Det er nemlig ikke så lett som det ser ut til i videoen under. Foreløpig er det markedsjefen vår, Ole-Martin Finstad som har rekorden på 24 sekunder. Vi er imidlertid overbevist om at rekorden ryker denne helga. Den som kjører på beste tid i junior- og seniorklassen vinner en flunkende ny RC-traktor med laster til en verdi av 2 295 kroner.

Neste artikkel

Årets traktor er kåret