Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er MF 5S

Med lavbygget frisiktpanser, ny sølvfarget hytte, ny framaksel, motoreffekter helt opp til 145 hestekrefter og en rekke forbedringer, lanserer Massey Ferguson sin nye modell.

Massey Ferguson 5S er som skreddersydd til frontlasteroppgaver'.
Massey Ferguson 5S er som skreddersydd til frontlasteroppgaver'.

Massey Ferguson har hatt et travelt år, det startet med oppgradering av 4700-serien som tidligere i år fikk nyhetene to-trinns Dyna-2 hurtiggir i kombinasjon med kløtsjfritt vendegir og brems-for-kløtsjfunksjon. Den ble samtidig døpt om til 4700M.

Videre lanserte de en helt ny 8S-serie i sommer og igjennom høsten har det kommet nyheter rundt de kompakte traktorene i 1500 og 1700 serien.

Frisikt: Lavbygd panser gir god sikt.
Frisikt: Lavbygd panser gir god sikt.

Norgestraktor

Nå er imidlertid året på hell, og Massey Ferguson bruker anledningen til å presentere sin helt nye MF 5S-serie. Med moderat størrelse, frisiktpanser og effektnivåer mellom 105 og 145 hestekrefter, går traktoren rett inn som en smidig og kompakt universaltraktor for husdyrbønder og planteprodusenter. Makseffekten, på hele 145 hestekrefter har aldri tidligere vært tilgjengelig i kombinasjon med frisiktpanser på en Massey Ferguson.

Frontlasterspesialisten

MF har en lang tradisjon for traktorer med nedsenket panser, spesielt egnet for frontlasterarbeid. Arven videreføres og utvikles gjennom at den nye modellen har god sikt, kompakte dimensjoner, en akselavstand på 2,55 meter og god hydraulikkapasitet. Dette gjør den svært egnet for frontlaster. Det er mulig å få både fabrikkmontert eller ettermontert frontlaster, avhengig av hva kunden selv ønsker. Multikobling for hydraulikk og elektriske koblinger blir mulig tilvalg fra fabrikk

Frontlaster. Mf 5S blir tilgjengelig med en rekke fabrikkmonterte frontlastere
Frontlaster. Mf 5S blir tilgjengelig med en rekke fabrikkmonterte frontlastere

Kjent motorisering

MF 5S får den kjente 4,4 liters firesylindrede Agco-motoren. Den klarer gjeldende Stage-V avgasskrav ved hjelp av SCR-system, samt DOC og sotkatalysator. Et serviceintervall på hele 600 timer for oljeskift på motoren, vil gi lavere servicekostnader.

Kjenning: Agco sin firesylindrede motor på 4,4 liter gir MF 5S effekter mellom 105 og 145 hestekrefter.
Kjenning: Agco sin firesylindrede motor på 4,4 liter gir MF 5S effekter mellom 105 og 145 hestekrefter.

Kjent transmission

Traktorene leveres med MF sin velkjente Dyna-4 eller Dyna-6 transmisjoner. Dette gir henholdsvis 16+16 eller 24+24 hastighetsvalg. Traktorene får kløtsj-for-brems funksjon. Autodrive blir tilgjengelig på Dyna-6 modellene, mens Dyna-4 får speedmatching som automatisk velger rett powershift-trinn når man bytter gir.

Krypegir finnes som tilvalg, med mulighet for hastighet helt ned til 70 meter pr time.

Traktorene går i 40km/time ved lave 1530 omdreininger pr minutt på motorene.

Ny framaksel

En ny og kraftigere framaksel fra Dana med stort svingutslag gir en venderadius på bare 4 meter. Framakslingen er fjæret, og siden den er kraftigere enn før, kan frontmontert trepunkt løfte hele 500kg mer enn tidligere. Traktoren kan derfor håndtere enda større og tyngre frontmonterte redskaper. Forakselfjæringa har større slaglengde enn tidligere.

Dana: Kraftig framaksel fra Dana gir muligheter for å håndtere enda tyngre redskaper, samtidig som svingradiusen ivaretas.
Dana: Kraftig framaksel fra Dana gir muligheter for å håndtere enda tyngre redskaper, samtidig som svingradiusen ivaretas.

Trepunktsforbedring

Trepunktsløftene på traktoren er også forbedret. Traktorene i serien kan løfte inntil 6000 kilo bak og hele 3000 kilo foran. En tillatt totalvekt på 9500 kilo gir nok nyttelast til å håndtere store redskaper og tilhengere, noe som er viktig i Norge. Traktorene med de to høyeste utstyrsgradene får lastkjennende hydraulikkpumpe.

Nytt førerhus

Den mest synlige endringen er førerhuset. Dette er nyutviklet, og leveres i en flott sølvfarge, som tar vare på MF-arven. De to høyeste utstyrsgradene får mekanisk hyttefjøring som standard, mens det er tilvalg på modellen Essential. Et dokumentert støynivå på 69 db(A) er 2db lavere enn forgjengeren, 5700 S. En ny kjørespak introduseres også med 5S.

Frisikttak er tilgjengelig som tilvalg på 5S

Arbeidsmiljø: Nyutviklet hytte med støynivå på lave 69 db(A) og god sikt
Arbeidsmiljø: Nyutviklet hytte med støynivå på lave 69 db(A) og god sikt

Ulike utstyrsnivåer

Massey Ferguson sin 5S vil leveres i tre utstyrsgrader, Essential, Efficient og Exclusive.

Exclusive er en fullspekket modell, som har blant annet 110 liters hydraulikkpumpe, inntil åtte elektriske betjeningsventiler for utvendig hydraulikk, multipad-kontroll, styrepinne, autodrive-transmission, automatisk klimaanlegg, hyttefjøring, luftfjøret sete og datatronic-5 terminal

Efficient har mye av det samme utstyret, men denne får to elektriske og to mekanisk betjente hydraulikkventiler. Videre får den manuell aircondition og luftfjøret sete, mens datatronic-5 terminalen blir ekstrautstyr. Traktoren har den samme multikontroll-spaken som Exclusive.

Essential modellene får giring med T-spak i stedet for multipad. Videre har den Dyna-4 transmission med speedmatching og en enklere hydralikkpumpe med 58 liters kapasitet. Modellen får mekaniske hydraulkkventiler, 2 ventiler er standard og traktorene kan oppgraderes med 4 ventiler og en større 100 l/min tannhjulspumpe eller til og med 110 l/min lastkjennende pumpe om du ønsker det.

De første traktorene forventes til Norge i løpet av våren 2021.

Neste artikkel

Her er Valtra Q