Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny traktorserie fra Case IH

Kompakt modell med høyt utstyrsnivå

Godt utstyrt: Nykommeren Versum byr på trinnløs transmisjon og samme kjørespak som de større modellene fra Case IH. Foto: Iver Gamme
Godt utstyrt: Nykommeren Versum byr på trinnløs transmisjon og samme kjørespak som de større modellene fra Case IH. Foto: Iver Gamme

Case IH viste på Sima-messen frem en helt ny modellserie ved navn Versum CVX. Traktoren vil kun bli levert med trinnløs transmisjon og er tilgjengelig i fire modeller med en effekt fra 100-130 hestekrefter og en akselavstand på 2,4 meter.

Avhengig av utstyr spenner egenvekta på traktoren fra 3,5 til 5,5 tonn. Produktsjef for Case IH hos AK-maskiner, Morten Smedsrud, forteller til traktor.no at Versum serien plasserer seg midt mellom Luxum og Maxum i størrelse.

Alle tre har en 4,5 liters firesylindret motor og oppfyller kravene i Stage V. Det nye er at SCR-katalysator og DOC-enhet for eksosrensning nå har flyttet inn i samme enhet over motoren og plassert under panseret.

På spørsmål om den nye serien på sikt vil overta for Luxum eller Maxum avviser produktsjefen dette. Både Luxum og Maxum vil videreføres med nye motorer som innfrir kravene i Stage V, sier Smedsrud.

Traktorene vil ifølge Smedsrud bli levert med både motorbrems og Active Hold, slik at den kan stanse og starte i bakker uten å sette traktoren i park eller bruke brems. Dette er samme funksjonalitet som vi kjenner fra den trinnløse transmisjonen fra de større modellseriene fra Case IH.

Versum byr på en gjenkjennelig kjørespak i krom.
Versum byr på en gjenkjennelig kjørespak i krom.
Annonse

Inne i traktorhytta finner vi en også kjørespak av samme type som benyttes i de større seriene fra Case IH, som Quadtrac, Puma og Maxxum. Å ha et førermiljø som oppleves mest mulig identisk for sjåføren er ifølge Smedsrud en viktig del av strategien til Case IH.

Transmisjonen er kun tilgjengelig i en versjon som gjør 40 km/t, men den klarer dette med 1.700 omdr./min. Case IH oppgir at traktoren har en svingradius på 4,5 meter, hydraulikkapasitet på 110 liter i minuttet og løftekapasitet bak på 5 600 kilo.

Avhengig av konfigurasjon har framakselen en nyttelast fra 3 500 til 3 700 kilo. Som tilvalg kan traktoren leveres med både fjærende framaksling og bremser i nav.

På spørsmål om når Versum blir å finne på norsk jord forteller Smedsrud at han allerede har bestilt fire modeller.

– Dette er helt klart en modell som bør passe norske kunder og som vi dermed har store forventninger til. Mest sannsynlig vil vi ha traktorene på plass for prøvekjøring i løpet av mai.

Neste artikkel

Steyr presenterer Absolut 6280 CVT