Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

New Holland gasser på som en pioner innen fornybart drivstoff

New Holland fokuset på bærekraft, som en av bærebjelkene i sin strategi. Sentralt står ønsket om å fortsatt være en leder innen ren energi. Nå settes metantraktoren T6 i produksjon.

Alt klart: Nå får de første kundene sine T6 biometantraktorer. Etterhvert kan alle bestille den.
Alt klart: Nå får de første kundene sine T6 biometantraktorer. Etterhvert kan alle bestille den.

- New Holland har vært en pionèr innen bærekraftige, innovative løsninger i 14 år, kunne Carlo Lambro, direktør i New Holland direktør nylig fortelle pressen, og fortsatte:

– Vi har utviklet den energi-uavhengige landbruksmodellen, som viser hvordan en kretsløpstankegang mellom agronomi og energiproduksjon kan gjøre landbruket CO2 nøytralt, eller til og med karbon-negativt, med de fordeler det vil medføre for våre kunder. I år tar vi det hele et steg lengre, og får dermed vår metandrevne New Holland T6 inn som en ordinær modell i vår portefølje avslørte Lambro.

Milepælen

New Holland har jobbet lenge med alternative drivstoffer. Fra 2006 var fokuset hovedsakelig biodiesel, imidlertid begynte de i 2009 å fokusere på metan som energibærer. Arbeidet har vært sentralt i selskapets arbeid for å redusere det CO2 avtrykket som kommer fra bruk av maskiner i landbruket.

Annonse

Den første metandrevne New Holland T6 ble vist fram på landbruksmessen Agritechnica i 2019, men masseproduksjonen har vært forsinket. Nå er det imidlertid klart, og New Holland tar sikte på levere de første traktorene til utvalgte kunder i Tyskland, Frankrike, Italia, UK samt Benelux-landene innen første halvår 2021. I løpet av året vil den metandrevne traktoren være tilgjengelig for bestilling i hele det europeiske markedet, og andre aktuelle markeder over resten av verden, på lik linje som en konvensjonell traktor. Dette skal ytterligere forsterke New Holland sin posisjon innen bruk av alternative drivstoff.

Ekstratank foran: T6 metan leveres med integrerte tanker, men ekstratanker kan monteres, enten foran eller bak på traktoren. Redskaps eller hengermonterte ekstratanker er også mulig.
Ekstratank foran: T6 metan leveres med integrerte tanker, men ekstratanker kan monteres, enten foran eller bak på traktoren. Redskaps eller hengermonterte ekstratanker er også mulig.

New Holland T6-metantraktor

Den første modellen er basert på en New Holland T6-180

Traktoren har samme ytelser som en dieseldrevet traktor, men har opptil 30% lavere driftskostnader.

Den metandrevne T6 har samme effekt som sin dieselbror, med 180 hestekrefter og 740 NM dreiemoment. Slitestyrken er oppgitt å være den samme.

Den metandrevne T6-traktoren har 99% mindre partikler i utslippet, og reduserer CO2 utslippene med 10%. De totale utslippene reduseres med 80%

Den metandrenve T6 har en NEF 6,7 liters motor, som er utviklet av FPT Industrial spesielt for landbruksformål. Motorfabrikken har lang erfaring med naturgassmotorer, med over 50 000 bygde enheter.

Den metandrevne T6 modellen har gasstankene på samme sted som dieseltankene er montert på en konvensjonell traktor. Dette gir utmerket sikt fra førerplassen, og ingen begrensninger av tilgang til traktorens komponenter. Traktoren kan også leveres med ekstratank, som monteres på fronthydraulikk eller på frontvektbraketten, eventuelt bakmonteres om traktoren skal benyttes med frontlaster. Traktoren er også utstyrt med gasskoblinger både foran og bak, som gjør det mulig å montere en ekstratank på en tilhenger, eller på et redskap.

Neste artikkel

Ålgård Landbrukssenter skal selge New Holland og Case IH