Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nellemann overtar Kärcher redskapsbærere

Nellemann Machinery, mest kjent som Kubota-importør, tar over importen av av maskiner fra Kärcher Municipal i Norge.

Oppkjøp: Kärcher Gruppen kjøpte firmaet Max Holder GmbH i 2019. Nå får maskinene felles importør i Norge, som blir Nellemann Machinery
Oppkjøp: Kärcher Gruppen kjøpte firmaet Max Holder GmbH i 2019. Nå får maskinene felles importør i Norge, som blir Nellemann Machinery

Selskapet styrker med dette sin posisjon som en av landets ledende leverandører av redskapsbærere og feiemaskiner for proffmarkedet.

Endringen har sammenheng med at Kärcher-gruppen i 2019 kjøpte selskapet Max Holder GmbH som er ledende på utvikling og salg av redskapsbærere. I 2020 ble produksjonen av Kärcher feiemaskiner og Holder redskapsbærere flyttet til samme fabrikk ved Holders produksjonsanlegg i Reutlingen nær Stuttgart.

Komplett maskinportefølje

Kjetil Nilsson, daglig leder i Nellemann Machinery AS, forklarer i en pressemelding at importør av Holder i Norge gjennom mange år har vært Nellemann Machinery (tidligere Svenningsens).

– Nellemann Machinery har en sterk markedsposisjon, og det ble derfor bestemt at vi overtok over importansvaret for både Kärcher Municipal- og Holder-maskiner til Norge fra 1. januar i år. Vi får nå en komplett maskinportefølje, og blir entotalleverandør av maskiner og redskapsbærere for bruk året rundt, sier han.

Annonse

Styrker posisjonen

I 2017 ble det Skandinaviske selskapet Svenningsens kjøpt opp av Nellemann Machinery. Noe som blant annet førte til at sistnevnte overtok all import og salg av Kubota, en av verdens største maskinprodusenter til landbruks- og parksegmentet.

– Med Kärcher Municipal i porteføljen styrker vi vår posisjon som en av landets ledende leverandører av landbruks-, park- og anleggsmaskiner. Som en litt underdog i markedet går vi svært spennende tider i møte med tanke på vår markedstilnærming og ambisjoner, avslutter Kjetil Nilsson i pressemeldingen

Neste artikkel

VK valgte kompakte Kubota