Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kubota satser videre i Europa

Investerer 55 millioner euro i nytt senter for forskning og utvikling.

Kubota ligger ikke på latsiden for å få et bedre fotfeste i det europeiske markedet. Nå har det japanske selskapet kunngjort at det vil investere 55 millioner euro i et nytt forsknings- og utviklingsenter i Europa. Det nye stedet vil bli plassert i Crépy-en-Valois, Frankrike og vil bli fullt etablert innen 2020.

Stedet skal ifølge en pressemelding fra selskapet fungere som kompetansesenter for ingeniørarbeidet av landbruksmarkeder, og legge grunnlaget for Kubota’s forskningsaktiviteter i Europa-regionen.

Senteret skal inneholde det siste av tekniske valideringsverktøyer, og møte de spesifikke kravene til europeiske bønder, samtidig som det ivaretar Kubota’s Gruppens DNA; som ifølge deres eget utsagn skal være pålitelighet, brukervennlighet og de laveste eierkostnadene.

Annonse

Kubota er i dag tilstede i mer enn 100 land over hele verden, og den varslede investeringen vil legge til rette for ytterligere ekspansjon. Siden Kubota Holding Europe BV ble lansert i 2017, har selskapet jobbet med å bedre tilgangen til produktene og de har også økt sitt salg i Europa.

10. plass så langt i 2018

Med 16 registrerte traktorer per juni er Kubota det tiende traktormerket i Norge, foran Iseki og Zetor. Likevel har de knapt registrert halvparten så mange traktorer som på samme tid i 2017. Sistvi tok en prat med Geir Bentestuen, som er daglig leder hos Kubota-importør Svenningsens, sa han at dette delvis skyldes problemer med leveranser fra fabrikken.

– Man er i omstilling mellom gamle og nye modeller på fabrikken, og det har ført til forsinkelser i leveransene, sa han, og trakk frem at det gode Kubota-salget i 2017 resulterte i at lagrene gikk tomme tidligere enn forventet.

Neste artikkel

Harde fakta og morsomme kuriosa om traktorsalget 2019