Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kubota oppgraderer kompaktmodeller til Stage V

Kubota fortsetter jobben med å løfte alle traktorene opp til å møte seneste avgasskravene. Denne gangen er det traktorer i L1 og L2-seriene mellom 45 og 61 hestekrefter som får en oppgradering

Kubota L1 L2
Nellemann
Kubota L1 L2 Nellemann

Kubota fortsetter jobben med oppgraderinger på traktorene sine, for å kunne møte kundens behov. Denne gangen har den den japanske produsenten oppgradert sine kompakttraktorer i seriene L1 og L2. De nye traktorene er nå utstyrt med Kubota Stage V-motorer, og utvendig og innvendig design har blitt helt fornyet, med et med et stilig design.

L1-Serien

De nye kompakte traktorene i Kubota L1-serien leveres med effekter på 45, 51 og 55 hestekrefter. De er utformet til å være svært holdbare og enkle å betjene og vedlikeholde. Man kan velge mellom hydrostatisk HST-transmisjon med 3 serier eller en synkronisert manuell girkasse med åtte gir framover og bakover. Med 4-sylindret Kubota Stage V dieselmotorer har traktorene lave utslipp, og møter de høyeste utslippsstandardene.

En av hovedfordelene med Kubota sine traktorer er den romslige og komfortable utformingen av førerplattformen, og L1-serien er ikke noe unntak med sammenleggbart ROPS-førervern og høyderegulerbart ratt. L1-serien har også en god løftekapasitet i forhold til størrelsen, og løfter hele 1750 kg.

Nellemann
Kubota L1 L2
Nellemann Kubota L1 L2

L2-serien

Traktorene i L2 serien er litt større effektmessig. Disse leveres i fire forskjellige motoreffekter, fra 45 til 61 hestekrefter. Traktorene i L2 serien leveres med romslig førerhus eller ROPS-førervern. Det kan velges mellom en enkel 16+16 fullsynkronisert girkasse, eller en HST hydrostatisk transmisjon med tre serier.

Løftekapasiteten for trepunktshydraulikken bak er også på disse hele 1750 kg, noe som gjør det enkelt å håndtere en lang rekke redskaper.

L2-serien har fått en enda mer brukerfokusert utforming, og et eksempel på dette er motorpanseret som nå er en hel del som kan åpnes helt, slik at brukerne enkelt får tilgang til alle viktige servicepunkter i motorrommet.

I tillegg gir forakselen med portaldrev høy bakkeklaring og hydraulisk styring utmerket manøvreringsevne.

Begge trakttorseriene kan spesifiseres med Kubota frontlaster som tilbyr allsidighet og utvider spekteret av arbeidsoppgaver som kan utføres.

Kubota er kompakt

Det ble solgt 213 traktorer mellom 0 og 69 hestekrefter i Norge i 2020. I effektklassen 0-49 hestekrefter hadde Kubota 20,8% av totalmarkedet, mens de sikret seg 16,7% av totalmarkedet i klassen 60-69 hestekrefter. Aktører i bransjen Traktor har snakket med, antar at kompaktsegmentet vil øke, ikke minst grunnet at konvensjonelle traktorer stadig blir større, tyngre og dyrere.

Neste artikkel

Hvem får Amazone?