Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Konrad (18) er stjerna i dokusåpeserien «Våler life»

Jønsberg-eleven er youtuber for å bidra til rekruttering i landbruket.

Skjermdump fra Våler life
Skjermdump fra Våler life

– Hva er planene i dag da?

– Legge ned rør!

– Legge ned rør?

– Drenering!

– Hvor kaldt er det ute nå da?

– Ti minus, men je synes det er varmt nå.

– Varmt?

– Ja, når man faktisk gjør litt.

Den som gjør noe er 18-åringen Konrad Østeberg fra Våler i Solør. Den kommende agronomen er stjerna i den hjemmelaga dokusåpa «Våler life», og mye av handlinga foregår hjemme på gården. At Konrad er elev på andre året på naturbruk på Jønsberg videregående skole, og bor på internat, vet vi fra de åtte tidligere episodene i serien.

– Hva sier du?

– Fy faen, for noen sko!

– Skoa dine?

– Skoa dine!

– Mine?

– Ja.

– Hva er det med dem?

– Det er jo crocks, winter edition, da.

Annonse

– De er jo mye varmere enn skoene dine, da.

– Je har raggsokker!

– Nei, jeg fryser ikke på beina jeg da ihvertfall.

– Helt til du kommer ned i grøfta, da…

Det er Konrad Østeberg som er i fokus for videolinsa og rister oppgitt på hodet over skotøyet kameramann Even Baardseth har på seg når de skal ut på jobb. Eller fokus og fokus. Det er han som gjerne er målet for linsa. Linsefokuset varierer så mye at det har blitt en egen stil. En veldig sjarmerende stil.

Det samme har de noe hjelpeløse spørsmålene som gir den unge hedmarkingen muligheten til å se sjarmerende rystet inn i kamera og øse av sin tilsynelatende uendelig rike erfaring som praktiker.

– Det er for å skape litt dynamikk, innrømmer produsenten, som også jobber som idrettslærer ved Trysil videregående skole.

Ideen om å lage Våler life starta som en spøk i sommer, men responsen på den nylaga facebook-sida var stor. I dag er duoen hjertelig tilstede på både facebook, instagram og youtube. De mellom 5 og 12 minutter lange episodene har på det meste hatt 42 000 visninger, og tilhengerskaren har også vokst på instagram og youtube.

Selve scenen i den jordnære dokusåpa er hjemgården til 18-åringen i Solør. Der driver familien med rugeeggproduksjon opp til konsesjonsgrensa, de driver 900 dekar med bygg og havre sammen med naboen, og har 3 700 dekar skog.

– Jeg er med i drifta på gården ved siden av skolegangen når det trengs, og planen er at jeg skal overta gården før jeg er 30, forteller han.

Før det har Konrad Østeberg lyst til å tilbringe mange timer i et traktorsete. Eller med gravemaskin. Han skal ikke leve av å være youtuber.

– Nei, Våler life er for å bidra til rekruttering i landbruket og for å vise fram bygda. Responsen på filmene har vært helt enorm. Jeg har fått en masse venneforespørsel på facebook fra folk som liker det vi gjør, og på Agroteknikk var det folk som kom bort og ville ta selfier, forteller han og ler.

Veien fra opptak til publisering er kort. Even Baardseth driver med videoproduksjon i eget firma ved siden av jobben på Jønsberg og tar på seg oppdrag for bedrifter. Stilen i Våler life skal være hjemmelaga.

Målet er ikke å bli rike, men håpet er å få dekket noen av utgiftene i det minste. Nå har vi fått designet en logo som vil skal trykke på gensere og selge, forteller Even Baardseth.

Neste artikkel

Fortsatt tøft for traktorbransjen.