Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kanadisk firma tilbyr nytt liv til John Deere iTC-mottaker

John Deere har hatt et byttetilbud til eiere av eldre StarFire iTC-mottakere, om å oppgradere til Starfire 6000. Årsaken var endring av signalfrekvenser, og bortfall av korreksjonssignal.

Korrreksjonshybrid: kanadisk selskap har en smart løsning for å gi korreksjonssignaler til eldre Starfire iTC-mottagere
Korrreksjonshybrid: kanadisk selskap har en smart løsning for å gi korreksjonssignaler til eldre Starfire iTC-mottagere

John Deere hadde tidligere et tilbud der du har kunnet bytte ut eldre Starfire iTC-mottagere mot en Starfire 6000. Dette var fordi iTC ikke kunne motta korreksjonssignalet SF-1 og siden Egonos endret signalene på slutten av 2019, var heller ikke det en mulighet lengre.

Det kanadiske selskapet AgraGPS tilbyr nå en løsning de kaller "iTC Extend"- Det er en slags hybridløsning for å motta waas-signaler alternativt Egnos-signaler som er aktuelle i Europa. For å få til dette, spleises en ekstra boks inn på kabelen fra satelittmottageren som går til terminalen, ved hjelp av en ekstra plugg. Dette gjør at mottageren også får Egonos-signaler, slik at styring og seksjonskontroll får en nøyaktighet på pluss minus 20 centimeter.

ITC Extendboksen oppgis å være kompatibel med alle John Deere sine terminaler, og den gamle Greenstar-skjermen skal også fungere. Prisen for konverteringen er ikke klar enda.

Det er Felleskjøpet som importerer og leverer Agra-GPS produkter i Norge.

Ifølge produktsjef for presisjonsjordbruk, Even Kristian Mangerud, er grunnen til at AutoTrac ikke fungerer med iTC mottakeren at AutoTrac krever et tilgjengelig SF1-signal i mottakeren.

– Dette er ikke mulig å få til med en iTC-mottaker nå. Slik vi har blitt forklart, vil iTC extend-boksen simulere et SF1-signal, slik at man kan kjøre AutoTrac med en ITC mottaker uten SF1 signalet. Men i praksis vil antenna altså kun motta Egnos-signaler med den lavere nøyaktigeten det innebærer. ITC mottakeren vil også fungere uten denne ITC-extend boksen, men da til seksjonskontroll og vanlig sporfølging, forklarer Mangerud.

Du kan lese mer om løsningen på produsentens hjemmeside.

Neste artikkel

Traktorleveransene falt i Tyskland