Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er den nye G-serien

Valtra G plasseres mellom dagens A-serie og dagens N-serie og får modeller mellom 100 og 140 hestekrefter.

Valtra G135 - fra Valtras Unlimited-studio
Valtra G135 - fra Valtras Unlimited-studio

Valtra har lagt vekt på at den nye serien skal være en allround-traktor, og frontlaster- arbeid har vært et viktig element i utviklingen. God sikt er vektlagt i designen, og frontlastere fra Quicke er tilgjengelig for fabrikkmontering. Traktoren utstyres videre med mulighet for Valtra Smarttouch og Valtra Connect. Valtra Connect lar deg få tilgang til data fra traktoren i sanntid, via avansert telemetri. Teknologien er en god hjelp for både eier og servicepersonell, for å planlegge, følge opp og løse servicebehov. Smarttouch-armlenet gir i praksisk føreren tilgang til traktorens funksjoner elektronisk, via kjørespak og en 9tommers skjerm montert i armlenet.

Valtra oppgir at nyvinningen har en hytte med glassflater på hele 5,7 kvadratmeter. Videre vil hyttefjæring, oppvarmede speiler, aircondition og egen vifte til å blåse mot gulvet, samt USB-ladeuttak ytterlige øke komfort og produktivitet i denne klassen.

Versu-modellene med Smarttouch betjening, gir i praksis samme løsning som hos de større søsknene i N-og T-seriene.

Valtra G135 Versu med Valtra Smarttouch
Valtra G135 Versu med Valtra Smarttouch

Valtras G-serie vil komme i fire hovedutførelser, Basic, Comfort, Technology og Technology Pro. Traktoren skal fortsatt produseres i Suolathi, Finland

Fortsatt fokus på skogen

Valtra framholder videre at bruk i skogen fortsatt er et viktig område for deres kunder. G-serien kan derfor utrustes med smalere skjermer, drivstofftank i stål, samt polykarbonatglass, skogsdekk, vendbart førersete og takbøyle.

Det er også mulig å bestille ekstra lyspakker som gir inntil 10 arbeidslamper framover og bakover. Ønsker du twintrac, altså vendbar førerplass, må du velge en modell i N-serien, ettersom dette ikke blir tilgjengelig på G-serien.

Transmissionen oppgis være en 24+24 variant, med fire grupper og 6 powershift gir. Skiftene mellom B- og C- gruppene, og mellom C- og D- gruppene skal skje automatisk, noe som er spesielt praktisk ved transport. Som andre Valtra-traktorer, er parkeringsbremsen integrert i vendegirspaken. Krypegir finnes som tilvalg.

Valtra G135
Valtra G135

Kjent motorisering

Motoren er den kjente 4,4-liters Agcomotoren med fire sylindre. Den kompakte motorpakka somgir mulighet for en lav front, noe som er blitt ett av Valtras varemerker. Alle motorene kommer med Powerboost på høyere girserier.

Valtra fremhever i tillegg sitt Unlimited- konsept, der du i praksis kan få utført de spesialløsninger du ønsker deg, direkte fra fabrikken.

Valtra har allerede startet produksjonen, og de første traktorene er på veg til kunder.

G-serie modeller

Serien består av følgende modeller:

Effekt Boost-effekt

G105 105hk 110hk

G115 115hk 120hk

G125ECO 115hk 125hk

G125 Std 125hk 130hk

G135 135hk 145hk

G125 har to effektnivåer tilgjengelig for føreren, for valg av maksimal effekt, alternativt eco-sparemodus. De ulike kjøremodusene er tilgjengelige ved et tastetrykk.

Neste artikkel

Flest røde i stille juli