Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Etterlengtet lansering av Case IH Vestrum

– Vi har allerede forhåndssolgt 15 traktorer og forventer å skrive fire-fem nye kontrakter her, sier Morten Smedsrud, produktsjef i AK Maskiner som stod for lanseringen av Case IH Vestrum på Agrovisjon denne helgen

AVDUKING: Produktsjef Morten Smedsrup i AK Maskiner kunne avduke Case IH Vestrum til stemningsfull lyssetting og spent stemning
 under Agrovisjon fredag ettermiddag.
AVDUKING: Produktsjef Morten Smedsrup i AK Maskiner kunne avduke Case IH Vestrum til stemningsfull lyssetting og spent stemning under Agrovisjon fredag ettermiddag.

Til applaus og brede smil ble den nye traktoren avduket klokken 1700 på Agrovisjon 2019s første dag i Stavanger. En navnemiss gjorde at den planlagte lanseringen i mai måtte forskyves og traktorserien døpes om. Mange har ventet på lanseringen.

Skikkelig Norgesmodell

– Dette er en Norgesmodell, oppgir produktsjef Morten Smedsrud og mener med det at traktorer av denne størrelsen er de det går mest av her til lands.

– Modellen er kompakt og kommer med 100-140 hester. Du kan få den i en enkel utgave eller som high tech-modell, smiler Smedsrud og legger til at mange interesserte allerede har gjort seg kjent med traktoren på messer i Europa. Likevel var det mange som hadde møtt opp for å få med seg avdukingen helt mot slutten av første dag på Agrovisjon.

Traktoren blir kun levert med trinnløs transmisjon, er tilgjengelig i fire modeller og plasserer seg midt mellom Luxum og Maxum i størrelse.

Dieseløkonomisk kjøring

Annonse

Alle tre har en 4,5 liters firesylindret motor og oppfyller kravene i Stage V. Det nye er at SCR-katalysator og DOC-enhet for eksosrensning har flyttet inn i samme enhet over motoren og er plassert under panseret. Ny teknologi gir maks dreiemoment allerede ved 1300 omdreininger, noe som gir dieseløkonomisk kjøring.

Avhengig av utstyr spenner egenvekta på traktoren fra 5 tonn og oppover.

– Bare med valg av hjul kan vekta endres med 1000 kilo. Mange er opptatt av breie hjul, men trenden er i ferd å snu til tvillingsett, opplyser produktsjefen.

Lastekapasitet

Ifølge Case IH har traktoren har en svingradius på 4,5 meter, hydraulikkapasitet på 110 liter i minuttet og en løftekapasitet bak på 5.600 kilo. Avhengig av konfigurasjon har framakselen en nyttelast fra 3.500 til 3.700 kilo. Som tilvalg kan traktoren leveres med både fjærende framaksling og bremser i nav.

Neste artikkel

De røde tar ledelsen i Danmark