Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dobbelt så mye for pengene

Spesiell dobbeltgjenger til salgs i UK.

Hos det britiske selskapet Oakfields dukket denne krabaten opp til salgs for kort tid siden. En New Holland 8670 og en Ford 8870 har blitt satt sammen, til en ganske spesiell skapning.

Med effekter på henholdsvis 210 hestekrefter fra en sekssylindret motor på sju og en halv liter i den bakre traktoren, koblet sammen med en tilsvarende motor på 170 hestekrefter i den framre, er det lite som tyder på at effekten blir for snau i det minste.

Selv om traktoren allerede kjører, er det fortsatt et stykke fram til den er klar for tungt arbeid. Den bakre traktoren er operativ, men den fremre traktoren er foreløpig ikke i drift, grunnet behov for en motoroverhaling. Traktorene er koblet sammen via supersteer-systemet disse traktorene kunne leveres med, og er å betrakte som en kjørende prototype.

Det vil fortsatt kreve litt hodebry samt en del arbeidstimer å ferdigstille prosjektet, og selgeren ønsker seg 39 500 pund for den spesielle dobbeltraktoren. Da følger også delene med for å tilbakeføre doningen til to separate traktorer.

Annonse
Spesiell: Det er ikke sagt noe om svingradiusen på det spesielle monsteret.
Spesiell: Det er ikke sagt noe om svingradiusen på det spesielle monsteret.

Dobbeltmontering av traktorer var en periode på -60 og -70 tallet populært der vanlige traktorer ikke kunne tilby nok effekt og trekkraft. Både i England, Danmark og ikke minst Sverige ble mer eller mindre hjemmesnekrede løsninger tatt i bruk. Etterhvert tok firehjulstrekket over, og tandemtraktoren ble et et glemt minne.

Tidskriften Profi har også omtalt prosjektet.

Neste artikkel

Stortraktorer i Danmark var grønne