Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Deutz-Fahr justerer importørstrategien i Danmark

SDF forsterker HCP i Danmark med ny area sales manager som får mindre betydning i Norge.

Deutz-Fahr: SDF  eier blant annet traktorfabrikanten Deutz-Fahr, som distriberes i de Nordiske områdene gjennom HCP.
Deutz-Fahr: SDF eier blant annet traktorfabrikanten Deutz-Fahr, som distriberes i de Nordiske områdene gjennom HCP.

SDF, som står bak blant annet traktormerket Deutz-Fahr, og det danske selskapet H.C. Petersen & Co som står for importen i de nordiske landene, har reforhandlet distribusjonsavtalene for Danmark, Norge og Finland, for å bedre tilpasse seg markedsforholdene i de ulike landene. I Norge og Finland fortsetter man som selvstendige forhandlere, mens det gjøres mindre justeringer i Danmark.

– Generelt er SDF sin strategi å komme tettere på de Nordiske markedet, og forkorte avstanden mellom fabrikanten og kundene i dette området skriver SDF i en pressemelding.

For å konkretisere dette, ble det første februar ansatt en ny områdesjef i SDF, som skal fokusere på de nordiske og ikke minst det baltiske området.

Hans hovedfokus vil ligge i Danmark, og å bygge tettere bånd mellom de danske kundene, forhandlerne og fabrikken heter det i pressemeldingen.

– SDF har som mål å være så tett som mulig på importører, forhandlere og kunder. Dette er et skritt i den retningen. HCP har vært og er fortsatt en nøkkelpartner i den Nordiske regionen. Vi er helt sikre på at endringen vil være til fordel for alle parter, ikke bare i Danmark, men i hele den Nordiske regionen heter det i pressemeldingen.

Liten innvirkning på Norge

Ingen dramatikk: Lars Wear hos HCP i Norge, forsikrer at dette er en justering det er knyttet veldig lite dramatikk til.
Ingen dramatikk: Lars Wear hos HCP i Norge, forsikrer at dette er en justering det er knyttet veldig lite dramatikk til.

Lars Wear som er daglig leder for HCP i Norge, forteller at det ligger svært lite dramatikk i dette.

– SDF har ansatt 1 person som skal dekke Danmark på salg fra produsentens side, og som skal samarbeide med HCP. Saken startet med et initiativ fra HCP til SDF om å gjøre endringer i Danmark, og da er det viktig med et godt samarbeid. HCP og SDF har justert litt, i Danmark, med mål om å styrke begge parter. HPC har et et tett og godt samarbeid med SDF og dette er ingen ting SDF har tredd ned over hodet på oss her i HCP beroliger den norske HCP-sjefen.

Neste artikkel

Flest røde i stille juli