Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i Traktor nr. 5

Årets femte utgave er ute nå!

Årets femte utgave av Magasinet Traktor er straks i postkassa hos abonnementene, og snart i løssalg hos en rekke bladkiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Vi vil i denne saken gi deg en liten smakebit på deler av hva du har i vente.

Entreprenøren: Solnes Multiservice

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Julian Solnes begynte med to tomme hender og en stikkspade. Tre år etter driver han sitt eget entreprenørfirma med fire ansatte og en sjeldent strøken maskinpark.

Vi dro til Harstad for å få høre mer om den fremoverlente, unge entreprenøren, og hans nypolerte traktorer og gravemaskiner!

Stjerner på Youtube: Traktorgutta

(Foto: Traktorgutta)
(Foto: Traktorgutta)

Isak S. Sandberg og Daniel B. Johnsen har gjennom sine flotte landbruksvideoer, gjort seg kjent langt utenfor Norges grenser.

Vi tok turen til Troms for å bli bedre kjent med gutta som har satt det norske landbruket og bygda Gratangen på verdenskartet!

Prøvekjørt: New Holland T6 Auto Command

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Traktor har tidligere prøvekjørt New Hollands T6-serie med powershift-kassa Dynamic Command. Vi har nå løfta nivået til øverste hakk, og satt den lukseriøse Bluepower-utgaven i trinnløs utførelse på prøve.

Kule konsepter: Claas med forskyvbare belter

Med et patent hvor gamlesjefen sjøl, Helmut Claas, står oppført som oppfinner, byr den tyske produsenten på en spennende, ny belteløsning på traktoren Claas Axion.

Veteranen: Fordson Dexta 4x4

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Da den nå 83 år gamle Sten Engeland fikk se Fordson Dexta med firehjulsdrift under landbruksutstillinga på Ekeberg i 1961, var han ikke sein om å sikre seg et eksemplar. Vi tok en prat med slåttekaren som sammen med den firehjulsdrevne briten, fikk småbrukerne i Sandsvær til å kaste ljåen for godt!

Monster: Rite 750 Earthquake

(Foto: Marcus Pasveer)
(Foto: Marcus Pasveer)
Annonse

Rob og Lee Randall eier en av kun 38 produserte eksemplarer av monstermaskinen Rite 750. Vi dro til “Junaiten” for en nærmere titt på udyret som nærmest utløser jordskjelv da den 850-hestekrefters store totakts-dieselen under panseret når arbeidsturtall.

Historien bak: Brødrene Asla

(Foto: Marcus Pasveer)
(Foto: Marcus Pasveer)

Traktormerket Nuffields norske historie vil for alltid være knytta til selskapet Brødrene Asla på Hamar - bedriften som tok opp kampen med de største maskinimportørene i Norge.

Bransjefolk: Anne Margrethe Tangen

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Det finnes vel ikke et menneske i Norge som kan mer om Ferguson-traktoren enn Anne Margrethe Tangen hos Økonomi-Deler AS i Sarpsborg.

Vi tok turen til Grålum for å snakke mer med fyrverkeriet av ei dame som har fått mang en mekaniker ut av uføret i intet mindre enn 45 år!

Traktorskolen: Elektrisk opererte traktorfunksjoner

Traktorens betjeningskomfort har blitt endra radikalt ved hjelp av elektronisk betjening. I denne utgavens Traktorskole, gir vi deg en generell innføring i hvordan strømbrytere og hydraulikk har erstatta spaker, vajere og stag.

Veteranen: MB Trac 1300 og 1500

Foto: Lars Raaen
Foto: Lars Raaen

Thomas Fredsrud er ikke som alle andre 30-åringer. Da han fikk valget mellom å kjøre Fendt 724 og MB Trac 1000 i snøbrøytinga, svarte han kontant: “jeg skal kjøre Trac!”

Vi ble med på kornkjøringa i Vestby med de to gamle kjempene!

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette, finner du også lærerrike mekketips om hvordan du enkelt og billig kan shine opp traktoren. Vi har besøkt den dyktige gårbrukeren, Eirik Wallstad i Sortland, eieren av landets kanskje råeste John Deere 6130R, og presenterer dessuten en genial løsning for hvordan du sikkert og enkelt tranporterer pallegafflene etter bilvei. Som vanlig får du også nyheter fra traktorverdenen, lesernes bilder, og spennende kuriosa i Modellnytt.

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Mer informasjon om abonnementspriser, og mulighet for bestilling, finner du her

Neste artikkel

Steyr presenterer Absolut 6280 CVT