Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i nyeste utgave av Traktor

Årets fjerde utgave er straks i løssalg!

Årets fjerde utgave av Magasinet Traktor er straks i løssalg hos en rekke bladkiosker og bensinstasjoner rundt om i landet - og nå også i Sverige. Vi vil i denne saken gi deg en liten smakebit på deler av hva du har i vente.

Entreprenøren: Thea Goverud Karlsrud

Foto: Lars Raaen
Foto: Lars Raaen

Thea Karlsrud er bare 23 år gammel, men driver hele 6000 dekar jord sammen med faren hjemme i Akershus. Ungjenta er fast sjåfør på gårdens 30- fots John Deere skurtresker, og driver ellers med snøbrøyting og ammekuproduksjon.

Vi ble med den engasjerte storbonden i skuronna!

Prøvekjørt: Deutz-Fahr 6120TTV

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Vi har satt Deutz-Fahrs trinnløse minstemann på prøve, og det ble en positiv opplevelse! 6120TTV er en lettbetjent traktor som byr på mange spennende detaljer. Vi testa traktoren med beitepusser, i massetransport og i andre større og mindre oppgaver på gården.

Skjerdal i Aurland: Der vendeteigen får ny betydning

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Harald Skjerdal måtte redusere innblanding av rødkløver i enga, fordi bakken ble så glatt at traktoren reiste over steingarden, og ble totalvrak. Vi tok turen for å se hvordan slåttonna utarter seg med tohjulstraktor og transporter med lessevogn på den stupbratte gården!

Traktorskolen: Trinnløse transmisjoner

Traktorens trinnløse transmisjon har gitt arbeidsmaskinen personbilkomfort. I denne utgaven av Traktorskolen gir vi deg ei grundig innføring i hvordan den fenomenale drivlinja er konstruert.

Veteranen: Massey Ferguson 35, 133 og 240

Annonse
(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Hos Norgesplanter AS tjener fortsatt tre tilårskomne Massey Ferguson-traktorer til produksjonen av seks millioner skogplanter hvert år. Vi ble med driftsleder, mopedeier og gammeldansentusiast, Oscar Berlin på ei historisk vandring hos bedriften

Brukthjørnet: Juridiske aspekter ved kjøp og salg av brukttraktor

Gleden av å overta en mer eller mindre brukt traktor, kan bli kortvarig om det dukker opp tekniske feil som gjør at maskinen blir stående på verksted, med uforutsette påkostninger til følge. Kenneth Strand ved Felleskjøpets brukttraktorsenter og Norges Bondelag har hjulpet oss med praktiske råd og vink for å sikre at handelen skjer i tråd med lov og rett.

Entreprenøren: Jan Geir Solheim

Jan Geir Solheim fra Lærdal har drevet entreprenørvirksomhet i de mest spektakulære omgivelser en kan tenke seg. Hvor mange har vært med på helikoptertransport av gravemaskin?

Den store monstersamlinga

(Foto: Marcus Pasveer)
(Foto: Marcus Pasveer)

Daron de Creamer har ei vanvittig samling traktorer i alle størrelser, av både kjent som totalt ukjent fabrikat. Vi tok turen “over dammen” for å bli bedre kjent med den lidenskapelig interesserte storsamleren.

Historien bak norske redskapsprodusenter: Duun

(Foto: produsenten)
(Foto: produsenten)

Historien til legendariske Duun industrier, spenner seg tilbake til 1952. 29 år gamle Even Duun flyttet da til landbruksbygda Åsen for å bli partner i et lite smedverksed. I dag er den høyteknologiske bedriftens mange ideer kjent over hele landet.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du også spennende bransjenytt, lærerike mekketips om hvordan du monterer ekstra hydraulikkventiler på traktorens eksisterende hydraulikkanlegg og et profilintervju av den legendariske Fiat-selgeren, Rolv Roland ved Maskinsalg AS Hægeland. Vi har dessuten vært i bryllup hvor intet mindre enn en totalrestaurert Fordson Major ble overrakt som presang. God lesing!

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Mer informasjon om abonnementspriser, og mulighet for bestilling, finner du i denne linken; www.traktor.no/abonnementsvelger/

Neste artikkel

New Holland viser framtiden