Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

CNH kjøper andel i elektrisk traktorprodusent

CNH Industrial som er morselskapet bak traktormerkene Case IH, New Holland og Steyr kjøper seg andeler i elektrisk traktorprodusent.

Autonom: Monarch har utviklet en selvkjørende, helt elektrisk traktor. Nå kjøper CNH seg inn i selskapet.
Autonom: Monarch har utviklet en selvkjørende, helt elektrisk traktor. Nå kjøper CNH seg inn i selskapet.

CNH skriver i en pressemelding at de kjøper seg andeler i det amerikanske selskapet, som endel av en strategisk satsing, og at kjøpet er et steg mot en langsiktig bærekraftig utvikling. Målet er å gjøre verdens bønder og virksomheter innen landbruket i stand til å realisere lønnsomt nullutslippslandbruk.

Fra før har selskapet satset tungt på alternative drivstoffer, og satte nylig sin metandrevne New Holland i ordinær produksjon.

Selskapet Monarch Tractor jobber med teknologi som skal bidra til elektrifisering og mer autonomi innen landbruket.

– Monarchs ledende traktorplattform tilbyr en unik kombinasjon av en fullelektrisk drivlinje og autonom drift, heter det i pressemeldingen fra CNH.

Annonse

– Monarch er en pioner innen traktorteknologi, som sammenføyer elektrifisiering, autonom drift og databehandling. Dette er tre nøkkelpilarer som støtter opp rundt bærekraft, produktivitet og lønnsomhet, både for CNH Industrial og for våre kunder innen landbruket, sier Scott Wine, som er administrerende direktør i CNH Industrial i selskapets pressemelding.

Den første modellen er klar

Den første modellen fra Monarch er klar, og selskapet har utviklet en modell med effekt til svarende en 70 hestekrefters traktor, med trepunktsløft, kraftuttak og muligheter for selvkjørende drift. Traktoren har en driftstid på batterier på opp til 10 timer, ifølge produsentens internettsider. Traktoren kan bestilles idag, og de lover levering i 2021 om du bestiller den nå.

Prisen angis til å være 50 000 amerikanske dollar, tilsvarende omlag 430 000 norske kroner.

Innovativ: Med effekt på 70 hestekrefter,  inntil 10 timers driftstid og mulighet for selvkjørende drift, tenker Monarch nytt i traktormarkedet.
Innovativ: Med effekt på 70 hestekrefter, inntil 10 timers driftstid og mulighet for selvkjørende drift, tenker Monarch nytt i traktormarkedet.

Neste artikkel

Fendt leverte flest i november