Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas oppgraderer Arion 400

Ny toppmodell og Stage V-motorer er på vei

Arion 400-serien får nå motorer som støtter Stage V og en litt kraftigere toppmodell med makseffekt på 155 hk. Foto: Produsenten
Arion 400-serien får nå motorer som støtter Stage V og en litt kraftigere toppmodell med makseffekt på 155 hk. Foto: Produsenten

Claas pusser opp sine traktorer i Arion 400-serien med motorer som tilfredstiller kravene i utslippsstandarden Stage V. Dette skjer blant annet ved hjelp av en kombinasjon av SCRoF-teknologi (SCR på filtre) og en dieseloksidasjonskatalysator. Dette skal ifølge produsenten bidra til at motorene ikke bare går rent, men også være effektive med lavt diesel- og AdBlue-forbruk.

Samtidig lanseres Arion 470 som ny toppmodell i serien. Denne får en makseffekt på 155 hk og et maksimalt dreiemoment på 631 Nm med CPM.

Arion 400-serien består nå av syv modeller, som alle har en 4,5 l, 4-sylindret dieselmotor fra Fiat Powertrain. Motorene kjennetegnes ifølge produsenten for enkelt vedlikehold og oljeskiftintervallet er angitt til 600 driftstimer.

Velprøvd powershift

Fra Arion 430 og oppover er også turboladerne utstyrt med en wastegate-ventil. Her kan du også velge mellom to velprøvde powershift-transmisjoner: Quadrashift eller Hexashift. Førstnevnte er standard på Arion 410 og 420, og har 16 gir forover og bakover, fordelt på fire grupper med fire powershift-trinn. Hexashift-varianten har 24 gir forover og bakover og skal nå toppfarten på 40 km/t ved 1840 o/min.

Som tilleggsutstyr for begge transmisjoner kan man bestille en krypeserie som gir hastigheter ned til 150 m/t.

Ved hjelp av automatikken kan begge transmisjonene gire automatisk enten bare i powershift-trinnene (arbeidsmodus) eller både powershift-trinn og grupper (veimodus) ved forhåndsvalg, der riktig powershift-trinn alltid velges når du skifter gruppe. Tre transmisjonsmoduser (helautomatisk, kraftuttaksmodus, manuell modus) kan programmeres for å passe ulike arbeidsoppgaver. Forutsetningen er at traktoren er utstyrt med Claas sitt informasjons- eller retter sagt styringssystem ved navn CIS.

Kompakt

Arion-serien kjennetegnes ved å ha lange akselavstander (2,49 meter for Arion 410 og 420 eller 2,53 meter for de større utgavene), men kort totallengde. Sammen med en styrevinkel på opptil 55 grader, skal manøvreringsevnen være ytterligere forbedret med en ny inn- og utkobling av firehjulsdriften.

Maks tillatt totalvekt har nå økt til 9 tonn, noe som muliggjør en nyttelast på opptil 3,8 tonn. Den nye lastfølende LS-pumpen med 150 l/min skal gi en oljemengde på 110 l/min ved et turtall på 1 600 o/min. Totalt kan det leveres fire pumpealternativer fra to kretsløp (med åpent senter) med 60 l/min eller 100 l/min via et lastfølende hydraulikksystem med 110 l/min. Begge LS-versjonene gir også en økt løftekraft bak på 6,25 tonn.

Et annet poeng som Claas fremhever er full integrering av trepunktsløftet foran og frontlasteren levert fra fabrikken. Begge kan enkelt betjenes ved hjelp av multifunksjonsspaken, slik at det ikke er nødvendig å bytte håndgrep.

Neste artikkel

Nytt servicepunkt for Norwegian Agro i Namdalseid