Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas er stadig landets mest populære treskermerke

Med 32 prosent markedsandel, er maskinen fra Harsewinkel Norges mest solgte

Claas Tucano med avvatringssystemet Montana er en populær modell her til lands. (Foto: Norwegian Agro Machinery)
Claas Tucano med avvatringssystemet Montana er en populær modell her til lands. (Foto: Norwegian Agro Machinery)

Fjoråret bød på store problemer for jordbruket med tidenes tørkesommer. Dette gjorde naturligvis sitt til at maskinleverandørene slet tilsvarende. Av tallene fra Traktor- og landbruksmaskinimportørenes forening (TLIF) kan man lese at treskersalget aldri har vært så lavt som i 2018. I 2014 var antallet 75, tre flere enn summen endte på før 2019-sesongen tok til.

– 2018 var et katastrofalt år for mange planteprodusenter, men da vi så hvordan 2019-åkrene vokste fram, steg optimismen. Vi var derfor veldig spente på salget, som til nyttår var historisk lavt. Nå kan vi imidlertid fastslå at vi aldri har solgt så mange treskere under høstesesongen som i år, og vi takker for tilliten som landets mest populære treskermerke, sier Ingar Høgmoen, produktsjef for Claas treskere hos Norwegian Agro Machinery.

Utviklingen i skurtreskersalget i Norge 2000-2019. (Kilde: Norwegian Agro Machinery/ TLIF)
Utviklingen i skurtreskersalget i Norge 2000-2019. (Kilde: Norwegian Agro Machinery/ TLIF)

Den nye generasjonen av Lexion, skal ha gitt særlig stor oppmerksomhet rundt Claas’ teknologi. Høgmoen bekrefter at vi stadig kjøper større treskere som traktorer

– En dreining vi ser for vår del er at interessen for større modeller har økt, og mer enn halvparten av salget for vår del har vært Tucano eller Lexion, forteller Høgmoen, som summerer antallet Claas treskere totalt til 23.

Nye Lexion har publikumspremiere først under Agritechnica, men Høgmoen kan fortelle at Norwgian Agro Machinery allerede har solgt et eksemplar i Norge. Vel så viktig og artig, synes han det er at Claas bruker de norske kundene og forholdene her på berget som referanse i utviklingen av de minste modellene

– Denne sesongen gikk det en Avero 240 med ny sekssylindret Stage V-godkjent Cummins-motor i Norge, en tresker vi får full tilgang til for 2020-sesongen. Vi har dessuten solgt fire eksemplarer av Tucano 430 Montana som ble lansert i fjor. Maskinene har fått prøvd seg i kupert landskap og gode avlinger både i Trøndelag og på Østlandet, og tilbakemeldingene er gode. I tillegg til Montana-avvatring får det nye armlenet og CebisTouch- terminalen gode tilbakemeldinger fra kundene, avslutter Høgmoen.

Neste artikkel

Feirer jubileum med spesialutgave