Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bruktsalg så det suser

Traktorbransjen opplever krevende tider, og salget av nye traktorer ligger godt etter fjoråret. Traktor tok turen innom Felleskjøpets Bruktsenter på Kløfta, for å sjekke ut om bruktsalget er like krevende.

Alle farger: Vi selger selvsagt mest John Deere, men våre selgere tar jo alle traktorer i innbytte. Dermed  får vi mye variert som trenger en ny eier, forteller Kenneth Lund Strand
Alle farger: Vi selger selvsagt mest John Deere, men våre selgere tar jo alle traktorer i innbytte. Dermed får vi mye variert som trenger en ny eier, forteller Kenneth Lund Strand

Vi møtte Kenneth Lund Strand hos Felleskjøpet Bruktsenter. Han kunne fortelle at det snarere er stikk motsatt. De har hatt en jevn pågang gjennom hele det siste året, og at salget har gått veldig bra.

- Utfordringen vår, er at innbytte gjerne er et resultat av en nyhandel, forteller Strand. Selges det lite nye traktorer, blir det også færre brukte å ta hånd om. Vårt mål er å ha kanskje 80-100 traktorer her til utstilling og salg, men dette klarer vi ikke for øyeblikket dessverre.

Selve konseptet med eget bruktsenter har vært vellykket forteller Strand videre:

Annonse

– En ting er å samle traktorer, maskiner og redskaper på et felles sted der kundene kan komme for å se flere aktuelle valg på en gang. Mye av tanken vår med dette, har også vært å samle kompetansen om brukthandel og spisse denne bedre. Ved at færre personer håndterer et langt større antall brukte maskiner, blir vi bedre til å prise innbytteobjekter riktig, sier bruktsjefen.

Strand poengterer at de har opparbeidet et stort kontaktnett utenlands, som gjør at maskiner som kanskje ikke er så lette å selge brukt i Norge, kan finne en ny eier i utlandet.

–Vi har daglig kontakt med meglere, oppkjøpere og interesserte kunder over hele verden, og kjenner både regelverk og rutiner for eksport. I tillegg kan vi ordne finansiering, verkstedtjenester om kunden ønsker det, og ikke minst frakt, alt for å gjøre brukthandelen mindre krevende for kunden, reklamerer Strand.

Han mener et sentralt bruktsenter gjør det enklere for de som skal selge nye traktorer, ved at de bedre kan veilede og hjelpe kundene til å velge rett traktor og maskin

Neste artikkel

Nå kjører John Deere selv