– Den sørlige delen av Viken eller gamle Østfold, er en region som vi lenge har hatt ønske og planer om å satse ekstra i. Nå gleder vi oss til å fylle disse flotte lokalene med ny virksomhet, sier daglig leder Ole Hveem i Akershus Traktor i en pressemelding.

Allerede neste uke åpner han dørene til den nye avdelingen.

– Det blir en myk start som innebærer at vi flytter virksomheten vi har etablert i Sarpsborg hit til Rakkestad. I tillegg har vi inngått avtale med servicebedriften Traktorsenteret AS som fra før driver sin virksomhet i deler av i bygget, om at de skal leies inn for å gjennomføre servicearbeid for avdelingen i tillegg til sine eksisterende kunder, sier han.

Akershus Traktor har vokst kraftig de senere årene og blitt en betydelig aktør innenfor import og salg av redskaper til landbruk og entreprenørvirksomhet i Norge. Siden etableringen for 35 år siden, har selskapet utviklet seg til en stor kjede av salgs og servicesteder og er også en av landets største traktorforhandlere, ja faktisk er bedriften den største enkeltforhandleren for Valtra i hele Europa.

A-K Westreng Maskin AS melder oppbud

Som importør av merkevarer som Kuhn, Pöttinger, Sulky, Holms, og eneste forhandler av blant annet Hardi, har Akershus Traktor i dag en av markedets største redskapsporteføljer innenfor grasproduksjon, jordbearbeiding og veivedlikehold. Akershus Traktor er en del av BRI Industrier som også har en betydelig satsing på Landbruksbygg og på miljøteknologi som biogass og nærvind i tillegg til vanlig redskapsproduksjon med merkene Reime, Underhaug og Globus.

– Ved å kjøpe Westrengbygget og starte virksomhet i Rakkestad, ønsker vi å bygge opp et kraftsentrum for redskapssalg og service i dette viktige landbruksområdet, sier Ole Hveem. – Vi kunne ikke funnet et bedre lokale og plassering for dette og gleder oss virkelig til å komme i gang.

Akershus Traktor inntar Sarpsborg

Samarbeid med Traktorsenteret AS

Per Svendsen i Traktorsenteret AS er meget godt fornøyd med at Akershus Traktor etablerer seg i lokalene og at de har fått en god samarbeidsavtale. – Våre medarbeidere har både høy kompetanse og god erfaring med service av landbruksredskaper. Dette samarbeidet med Akershus traktor vil gi oss et ekstra ben å stå på og betyr mye for oss fremover, sier han.

Sigbjørn Westreng som er en velkjent aktør i landbruksmaskinbransjen og har drevet egen forretning i Rakkestad tidligere, er også svært tilfreds med at Akershus Traktor har kjøpt og ønsker å satse videre i bygget.

– For det første er jeg glad for at vi nå får i gang en landbruksmaskinforretning. Det er denne virksomheten som bygget er designet for. Et stort og flott butikklokale, kontorer, møterom, et stort verksted, vaskehall og god uteplass er alt sammen utviklet med tanke på salg og service av landbruksmaskiner. Jeg er også glad for at det er nettopp Akershus Traktor som tar over. Dette er en organisasjon jeg har lært å kjenne som seriøs og solid og med et unikt ønske om å gjøre norsk matproduksjon både mer effektiv, lønnsom og bærekraftig.