Etter at 12 private forhandlere sa opp sine forhandleravtaler med A-K maskiner, med hensikt om å starte et konkurrerende nettverk med egen import av maskiner har en mengde rykter og antagelser versert. Ikke minst har mange lurt på hva som blir veien videre for distribusjon, salg og service av CNH sine produkter i Norge.

Idag ble det kjent at 6 forhandlere går tilbake til A-K maskiner. Dette kommer i tillegg til tre private forhandlere som hele tiden har holdt seg i A-K maskiner. Det betyr at 9 av 12 privateide forhandlere nå vil fortsette samarbeidet med A-K maskiner. Dermed vil traktorer skurtreskere, redskaper, reservedeler og rekvisita fra CNH vil bli levert gjennom A-K maskiner sitt forhandlerapparat som før. A-K maskiner vil fortsatt være en landsdekkende kjede, med forhandlere spredt over hele landet.

Fortsetter som forhandlere

Truck & Maskin i Mosjøen, Noa Maskin på Sortland, Hole Traktor i Byrkjelo, Hillestad Traktorservice i Hafslo, Traktorservice på Gol, Røstad Landbruksverksted på Oppdal, Rindal Bil og Landbruk i Rindal , Lindesnes Maskinsenter I Sør-Audnedal og Traasdahl i Tromsø er dermed med A-K maskiner videre som forhandlere.

Fire forhandlere har ikke trukket sine oppsigelser, disse er Mathisen Landbruksservice i Alta, Magne Gitmark & Co i Lillesand, Årdal og Møgedal på Sand ved Suldal i Rogaland og Ålgård Landbrukssenter.

Erik Grefberg som er administrerende direktør i A-K maskiner, uttaler følgende til Traktor:

-At så mange av de private forhandlerne har besluttet å komme tilbake til A-K-kjeden er vi veldig glade for. Vi oppfatter at dette gir oss, og disse private forhandlerne, en forbedret posisjon i dialogen om en ny avtale med CNHi. Vi setter pris på at vi så mange private forhandlere velger å støtte opp under A-K sin vei inn i fremtiden og at disse beslutningene er tuftet på logiske og kommersielle begrunnelser. Dette vet vi at også CNHi legger positivt merke til.