Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra leder an i september

Topper reg-statistikken foran John Deere og New Holland.

Valtra har i likhet med Claas vært gjennom en turbulent periode, men har tilsynelatende kommet mye bedre ut av situasjonen enn sin tidligere parhest host Lantmännen Maskin. I september registrerte det finske merket 44 traktorer i Norge, nok til å toppe statistikken. (Foto: Valtra)

Med 44 traktorer og en markedsandel på drøyt 20 prosent leder Valtra an i registreringsstatistikken for september. Det finske traktormerket som fra 1. oktober får ny norsk importør ligger dermed på nøyaktig samme antall registrerte totalt, som de gjorde etter tre kvartaler i fjor.

Topp 10 september 2016

På andreplass i september følger John Deere med 41 registreringer, 33 færre enn samme måned i fjor. Dermed taper merket ytterligere markedsandeler, men posisjonen som landets største i 2016 er fortsatt trygg, med seks prosentpoengs differanse ned til Massey Ferguson. Sistnevnte finner vi for øvrig utenfor pallen i september, på delt fjerde med Fendt. Begge registrerte 25 traktorer hver, og ser vi Agco-merkene samlet, slik de fra denne måneden er hos Eikmaskin, ender den totale markedsandelen på hele 44,5 prosent.

Den siste pallplassen i september tilhører New Holland, som med sine 30 traktorer kaprer 14,2 prosents markedsandel. Det er bedre enn snittet hittil i år, men faktisk eksakt det samme antallet traktorer som i september 2015. Sammenlignet med det semre fjoråret går både New Holland og Case IH noe fram når vi ser året under ett, men samlet innehar de ikke mer enn 16,3 prosent markedsandel.

Deutz-Fahr sniker seg foran Case IH i september, men i årsstatistikken er de et godt stykke bak. De kan likevel trøste seg med vekst sammenlignet med fjoråret, noe Claas ikke kan gjøre. De havner helt nede på tiendeplass med sine fire registreringer, og akkumulert henger de nå hele 30 traktorer bak fjoråret. Det er nesten en tredjedels tilbakegang, men med ny importør fra 1. oktober får vi nok se bedre tall igjen.

- Det skal bli godt å få fokus på å selge igjen, fortalte en av Claas-forhandlerne vi var i kontakt med tidligere i dag.

LES OGSÅ: Sterk økning i salget av sterke traktorer

Registreringer per merke, hittil i 2016

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin