Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra befester andreplassen

Claas og Kubota med positiv utvikling

Valtra befester andreplassen i oversikten over registrerte traktorer hittil i år. (Foto: Valtra)

Da vi omtalte traktorregistreringene for mars måned skrev vi at Valtra hadde klatret på statistikken. I april følger de opp, og fester virkelig grepet om andreplassen. Både John Deere, Massey Ferguson, New Holland og Fendt har registrert færre traktorer hittil i år enn på samme tid i fjor. Valtra derimot har registrert 29 flere enn på samme tid i 2016. Ser man på tallene for april for seg selv ble det faktisk delt førsteplass mellom John Deere og finnene. Begge merker registrerte 56 nye traktorer i april. For John Deere er dette en litt laber måned sammenlignet med fjoråret, da de registrerte 81. Valtra derimot må si seg fornøyde med å ha registrert 10 flere i april 2017 enn i april 2016.

Claas og Kubota øker

Vender man blikket noen plasser nedover på lista finner man ytterligere to merker som kan vise til vekst i et marked som ellers henger etter fjoråret. Claas har hittil registrert 13 flere traktorer enn på samme tid i fjor, og Kubota har en økning på hele 15 traktorer sammenlignet med samme tid i 2016. Økningen i antall er en del mindre enn for Valtra, men ser man den i forhold til det totale antallet registrerte traktorer for disse merkene er økningen ganske god.

Samlet sett ligger antallet nyregistreringer hittil i 2017 hele 206 traktorer bak fjoråret, noe som utgjør en nedgang på 18,4 %.

Annonse

Les også: Valtra klatret på marsstatistikken

Neste artikkel

VIDEO: Våronn med Fendt, Valmet og New Holland