Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tøff start i traktormarkedet

Claas og MF var vinnerne i fallende marked.

Endelig noen gledelige tall for Claas i Norge.

Massey Ferguson beholdt den gode formen fra de siste månedene i 2016 også i januar, men det er Claas som har aller størst grunn til å være fornøyd med inngangen på det nye året. I sin første januar-måned som Claas-importør kunne Norwegian Agro Machinery bokføre 21 traktorregistreringer. Det var 15 flere enn i unntaksåret 2016, der Claas bare fikk registrert 88 nye traktorer hele året. Markedsandelen var på 8,5 prosent, som er hele 5,7 prosentpoeng mer en de endte på i fjor.

Les også: Slik endte traktoråret 2016

Men førsteplassen på registreringsstatistikken var det Massey Ferguson som stakk av med. 52 traktorer var 11 flere enn i samme måned i fjor. Eikmaskin kan dermed bokføre en markedsandel på 21,1 prosent.

For traktormarkedet som helhet var det derimot en dyster måned. Antallet registreringer falt fra 310 til 246, eller med hele 20,6 prosentpoeng om man vil. Om det blir trenden framover vil nok hestekreftene bites. Registreringene denne måneden skal sammenlignes med de 197 traktorene som ble registrert i februar i fjor.

Les også: Slik var Januar 2016

Annonse

I Felleskjøpet går man nok fremdeles og lengter etter å få 5R og 6R til landet, for januar var en bedrøvelig måned for John Deere. 44 traktorer var 59 færre enn i fjor. Det er sjelden at John Deere må nøye seg med en markedsandel på 17,9 prosent.

Sammenlignet med jubelåret 2016 har også Fendt fått en heller rolig start på 2017. 10 traktorer er 14 færre enn i januar i fjor. Fra å ha snust på 10 prosent markedsandel for hele fjoråret var de nede i 4,1 prosent i årets første måned.

For de andre traktormerkene var det mindre utslag.

Neste artikkel

VIDEO: Møkk og såing på Tyristrand