Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stabilt traktorsalg i Frankrike

Nærmere 30 000 nyregistrerte traktorer i 2015.

Espen Syljuåsen
Publisert: 29.01.16 06:30 | Oppdatert: 29.01.16 08:13

Totalt 28 623 traktorer over 40 hestekrefter ble registrert i Frankrike i 2015. Det er 0,9 prosent færre enn i 2014, da antallet nyregistrerte traktorer endte på 28 905 enheter, skriver maskinbladet.dk. John Deere økte sin markedsandel med 0,5 prosent, og inntok dermed førsteplassen i det svært betydningsfulle traktorlandet.

LES OGSÅ: John Deere 7R setter drivstoffrekord

Strengere utslippskrav påvirker tallene

Benoît Egon fra det franske landbruksmagasinet Terra-net forteller til Maskinbladet at tallene for nyregistreringer, likesom i Danmark, ikke gir et ordentlig bilde av de virkelige markedsandeler:

– Omkring 300 til 500 traktorer er blitt innregistrert uten å være solgt i 2015 i Frankrike, forteller den franske teknikkjournalisten.

Dette skyldes at overgangsordningen for modeller bygget med Stage IIIB-motorer har utløpt. Traktorer over 130 kW, tilsvarende 176 hestekrefter, tar siste steg på trappen for utslippskrav til motorene i 2015 med overgangen fra Stage IIIB til Stage IV. Det betyr samtidig også at noen allerede produserte traktorer med lagermotorer, men ikke solgte traktorer, kan i følge EU-krav risikere å bli for gamle til å få nummerskilt montert. Derfor blir traktorene innregistrert, uten egentlig å være solgte.

Claas på frammarsj, New Holland tilbake

Den franske teknikkjournalisten forteller videre at Claas er gått frem med 1,5 prosent markedsandel, og dermed ligger på en tredjeplass med sin markedsandel på 12,5 prosent.

– Axion 800-serien er den bestselgende serien for Claas i Frankrike i øyeblikket, og generelt er det også i dette effektsegment at den største utvikling finner sted i Frankrike, sier Egon til Maskinbladet.

New Holland går tilbake med en prosent, og ifølge Benoît Egon skyldes det en stor etterspørsel etter spesialtraktorer til vinrekkene, som har betydd leveringsforsinkelser hos New Holland, og dermed en tilbakegang i markedet. New Holland ender på en annenplass med 16 prosent markedsandel.

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Blå seier i Danmark for sjette året på rad

Stabilt traktorsalg i FrankrikeAnnonse
Annonse
Annonse
VELKOMMEN TIL DEBATT PÅ TRAKTOR.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse
Annonse
Annonse