Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Real opptur i traktorsalget

Eikmaskin sikret seg 35,2 prosent markedsandel.

Eikmaskin endte opp som klar markedsleder i april. Bare Fendt alene leverte 3 flere traktorer enn A-K maskiner samlet. (Foto: Eikmaskin)

I april var det virkelig sving på traktorleveransene igjen. Sammenlignet med aprilmåned i fjor økte antallet registreringer med 87 traktorer, til 352 totalt. Av disse leverte Eikmaskin hele 125, noe som sikrer importøren en markedsandel på 35,2 prosent.

Topp 10 april 2016

Helt til topps er det imidlertid John Deere som befinner seg med sine 81 traktorer. Det er 5 færre enn samme måned i fjor, men Felleskjøpet ligger likevel foran fjoråret med 20 traktorer når vi sammenligner tertial-tallene.

På andre-, tredje- og fjerdeplass følger Agco-merker, som om kun fem måneder er samlet under Eikmaskins vinger. MF er som vanlig størst, men bak dem følger Fendt i et forrykende tempo. Hele 52 registreringer i april innebærer at merket hittil i år har klatret forbi New Holland, og i april er leverenasene sågar så høye at Fendt alene teller flere traktorer enn det A-K maskiner leverte totalt.

Valtra holder jevn fart med leveranser i rundt 13-14 prosents markedsandel, men merket går i likhet med MF noe tilbake når vi sammenligner første tertial av 2016 mot fjoråret. New Holland og Case IH gjør det begge bedre enn i fjor, men vi antar at A-K har betydelig større ambisjoner enn henholdsvis 8,5 og 5,4 prosent markedsandel for de to merkene sine.

Registreringer per merke, hittil i 2016

Registreringer per importør, hittil i 2016

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin