Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF og Valtra øker forspranget

Og John Deere hadde en supermåned

Som alltid når vi blar over til en ny måned i kalenderen, tikket den ferske traktorstatistikken inn i innboksen hos Traktor-redaksjonen i dag tidlig. Denne måneden har John Deere det desidert største antallet registrerte traktorer, mens Valtra igjen har gått forbi Massey Ferguson.

Oktoberbarnet John Deere

Hva det er med John Deere og oktober måned vites ikke, men at det er en god match er det ingen tvil om. Denne måneden ble det registrert 126 grønne og gule traktorer, og med det runder John Deere akkurat 600 registrerte så langt i år. Som nevnt virker det som at oktober er en god måned for det amerikanske merket, for i samme måned i fjor registrerte de nesten like mange med 116.

Selv om oktober var en god måned, og en ny hundretraktors-grense ble rundet, ligger John Deere fortsatt 59 traktorer bak fjoråret totalt sett. Etterslepet er riktignok tatt inn noe, for etter september måned lå de 69 registreringer bak fjoråret.

(Saken fortsetter under tabellen.)

Annonse

Agco-duo rykker fra

Ser man på traktorstatistikken som et skirenn kan det se ut som at medaljene allerede er delt ut. John Deere staker alene i front, med en luke som trolig akkurat er stor nok til å holde konkurrentene unna. Mellom de to nærmeste, Valtra og Massey Ferguson, står kampen om sølvet og bronsen. Bak dem igjen er luka så stor at kun et stygt fall kan true medaljefangsten. Faktisk har de to Agco-merkene bare økt forspanget til New Holland på fjerde. Etter september måned var avstanden fra Valtra, som da lå på tredje, til New Holland på fjerde 183 registreringer. Dagens tall viser at luka mellom tredje og fjerde nå er på 216.

I kampen om andre- og tredjeplassen har Valtra og MF byttet på å dra den siste tiden. Denne måneden er det Valtra som fører an, med 479 registreringer hittil i år, mot Massey Fergusons 463. Valtra kan også vise til en god vekst sammenlignet med fjoråret. 479 registrerte hittil i år er 136 flere enn til samme tid i 2016. Det gir en økning på nesten 40 prosent.

Foran fjoråret

For første gang i år ligger det totale antallet registreringer over fjorårstallene. Sammenlignet med til samme tid i 2016 har det blitt registrert 36 flere traktorer i 2017. Dette utgjør 1,5 prosent økning. For å beholde det positive fortegnet på dette tallet må det registreres 594 traktorer i løpet av årets to siste måneder. Dette er antallet som gjenstår for å oppnå samme antall som i fjor, da det totalt ble registrert 3102 traktorer.

Neste artikkel

Sølv til Valtra Smartglass