Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF i tet i laber sommerbris

Svakeste registreringstall siden bunnoteringen i 2009.

Massey Ferguson har ledet an i registreringsstatistikken både i mai, juni og juli. Merket har dermed kapret markedsandeler, og ligger hittil 0,3 prosentpoeng foran fjoråret. Til sammenligning har John Deere gått 6,5 prosentpoeng tilbake, mens Fendt er 5,4 prosentpoeng fram. (Foto: Espen Syljuåsen)

172 – det er antallet nye traktorer som fikk skilt her til lands i forrige måned. Dermed knappes forspranget man hittil har hatt mot fjoråret stadig mer inn, nå er det kun 32 traktorer som skiller antallet nyregistreringer de første sju månedene.

Topp 10 juli 2016

På topp i juli finner vi Massey Ferguson, en posisjon de røde har kapret de tre siste månedene. John Deere, som leder klart sammenlagt, følger på andreplass. Tredjeplassen må deles av Fendt og New Holland, begge registrerte 24 traktorer og kapret dermed 14 prosents markedsandel hver.

Valtra er kun to traktorer bak en pallplass, deretter er det et stort opphold ned til Kubota som registrerte ni traktorer. Vår antagelse av det betydelige antallet for japanerne er at importøren Svenningsens og deres tilknyttede forhandlere har registrert demo-traktorer, slik at flere kunder kan bli kjent med traktorene som produseres i henholdsvis Japan og Frankrike.

Case IH og Deutz-Fahr følger på sjuende og åttende plass, med markedsandeler om lag på nivå med det de har prestert den siste tida. For McCormick er situasjonen enda dårligere, kun to traktorer er ikke mye å skryte av. De kommende Claas-forhandlerne i Lena Maskin-systemet kan likevel senke skuldrende, for lista for Claas-salget er desto lavere. I juli ble det faktisk ikke registrert en eneste Claas-traktor – en milepæl vi ikke har registrert siden merket ble introdusert i det norske traktormarkedet i 2006. Med andre ord, Lena Maskin og de øvrige Claas-forhandlerne har stort potensiale for å få pilene til å peke oppover igjen når markedet igjen har stabilisert seg og man har fått avklart hvem og hvor merket skal forhandles av i hele landet.

LES OGSÅ: Sterk økning i salget av sterke traktorer

Registreringer per merke, hittil i 2016

Registreringer per importør, hittil i 2016

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin