Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Massey Ferguson størst i juni

John Deere og Valtra holder plasseringene

Massey Ferguson registrerte flest traktorer i juni. (Foto: Espen Syljuåsen)

Juni er akkurat slutt, og denne måneden var det Massey Ferguson som registrerte flest traktorer i Norge med 72. John Deere og Valtra følger på plassene bak med henholdvsis 66 og 51 registreringer i juni måned.

Idet vi går inn i juli måned er vi også halvveis i 2017, og vi får svar på hvordan de forskjellige traktormerkene har gjort det i første halvdel av året. Fortsatt er det Valtra som er den store vinneren med tanke på økning sammenlignet med samme tid i fjor. De har hittil i år registrert 299 traktorer, noe som er hele 90 flere enn til samme tid i 2016. John Deere er fortsatt største merke med 360 traktorer registrert hittil i 2017, men de ligger fortsatt 46 traktorer bak tallene fra i fjor. John Deere har riktignok i løpet av de siste par månedene sakte men sikkert tatt inn en del av differansen fra i fjor. Etter april lå de hele 94 registreringer bak fjoråret, mens tallet etter juni altså er 46.

I et traktormarked der de fleste store merkene har en nedgang sammenlignet med i fjor, er altså Valtra en av dem som øker. Det samme gjør Claas, som har 37 flere registreringer enn i fjor, og Deutz-Fahr med 3 flere enn i fjor. Det merket som har høyest relativ økning i første halvår sammenlignet med 2016 er Kubota. De har hittil registrert 34 nye traktorer, mot 18 til samme tid i fjor, som gir en økning på nesten 90 prosent.

Annonse

Neste artikkel

Ny Claas-forhandler i Sogn og Fjordane