Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Eikmaskin dominerer juni-statistikken

Registrerte 34,4 prosent av alle nye traktorer.

Eiksentrene leverte bra med traktorer i forrige måned. Samlet sikret dette importøren Eikmaskin en markedsandel på totalt 34,4 prosent, fordelt på 22,7 prosent for MF og 11,7 prosent for Fendt. (Foto: Eikmaskin)

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen hadde vi ved en feiltagelse lagt inn tallene for rullerende 12 måneders statistikk, framfor tallene for hittil i år slik vi pleier. Feilen er nå rettet, slik at statistikken viser tallene for henholdsvis juni og hittil i 2016.

De ansatte i Eik-kjeden kan gå ta sommerferie med høy selvtillit i år. Sammen leverte de 88 nye traktorer i forrige måned, nok til å kapre hele 34,4 prosent av totalmarkedet. Selv ikke Felleskjøpene leverte mer 19,9 prosent, betydelig mindre enn snittet hittil i år, som er på 25,7 prosent.

Topp 10 juni 2016

John Deere splittet imidlertid Massey Ferguson og Fendt, som begge havnet på pallen i juni-statistikken. Valtra var kun én traktor bak tredjeplassen, og fire foran New Holland på femte. Søstermerket Case IH fulgte på plassen bak.

Registreringer per merke, hittil i 2016

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Annonse

Januar - Februar - Mars - April - Mai

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin