Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Agco-dominans i november

Valtra, MF og Fendt leverte mer enn samtlige konkurrenter.

Massey Ferugson gjør stor suksess med sin 5700-serie i Norge. Her er forgjengeren, 5610, på langtur på andre siden av kloden, nærmere bestemt Sydpolen. (Foto: Massey Ferugson)

MF på over 30 prosent, Valtra på nærmere 20, men Fendt tilbake i «normal» markedsandel. Det er kort oppsummert hvordan Agco-merkene endte opp i registreringsstatistikken for november. Samlet sikret trioen – som nå alle er samlet hos Eikmaskin – seg en markedsandel på 54,7 prosent.

John Deere blir degradert til en tredjeplass med sine 37 traktorer, tre foran New Holland. Deutz-Fahr deler femteplassen med Fendt, noe HCP bør være betydelig mer fornøyd med enn gjengen hos Eik. Fendt gjør nemlig sin dårligste måned hittil i år, mens Deutz-Fahr leverer sin beste.

LES OGSÅ: Bruktimporten er på vei opp

Ellers bemerker vi at både Claas og Case IH leverer under snittet, kun seks og sju traktorer blir det ikke store markedsandelene av. Enda verre er det for McCormick, som gjentar forrige måneds resultat: 0 nyregistrerte traktorer.

Skal vi tørre å tippe på hva totalen ender på når året er omme, sier vi et sted mellom 3 100 og 3 200 traktorer. Snittet i desember de siste tre årene er 428 registreringer, så hvis statistikken får styre, ender markedet på 3 156. Det er i såfall 71 enheter flere enn i 2015.

Traktorstatistikken 2016

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November

Annonse

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Gjennomsnittstraktoren har passert 130 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Blå seier i Danmark for sjette året på rad

Valtra fester grepet i falende finsk traktormarked

Stabilt traktorsalg i Frankrike

Neste artikkel

VIDEO: Våronn med Fendt, Valmet og New Holland