Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

4 av 10 nye traktorer fra Felleskjøpet

John Deere med maktdemonstrasjon i oktober.

Av 287 nyregistrerte traktorer i oktober var 116 en John Deere. Det gir merket en markedsandel på hele 40,4 prosent, mer enn dobbelt så mye som neste på lista. Dermed tar markedslederen igjen mye av gapet mot fjoråret, for før oktober-registreringene lå merket 156 traktorer bak 2015, men nå er det 91 i differanse.

På andreplass i oktober følger Valtra med 53 registreringer, tilsvarende 18,5 prosents markedsandel. New Holland har kun halvparten så mange, men stikker likevel av med tredjeplassen før MF som registrerte 25 traktorer. Bak Eikmaskins røde fane følger nok et Agco-merke, Fendt, med sine 20 traktorer. Samlet kaprer dermed Agco 3 av 5 topp-plasseringer, samt 34,2 prosents markedsandel.

Videre nedover på lista finner vi Case IH og Deutz-Fahr. Førstnevnte gjorde det litt bedre enn oktober i fjor, mens sistnevnte gikk to traktorer tilbake. Kinesiske Foton er inne på en åttendeplass, men kun med én traktors margin foran et kobbel av mer kjente merker, som kun registrerte to traktorer. Her finner vi eksempelvis Claas og Kubota, men to nyregistrerte traktorer per måned antar vi er et antall hverken Norwegian Agro Machinery eller Svenningsens vil assosiere seg med over tid.

To traktormerker som derimot leverer enda svakere er tidligere Lena Maskin-merkene JCB og McCormick. Sistnevnte har fortsatt en norsk importør gjennom Aase Landbruk, men i oktober må den italienske traktorprodusenten Argo og rogalandsbedriften konstatere at det ikke ble registrert en eneste rød traktorer. Det har kun skjedd to ganger de siste ti årene, i oktober 2011 og i juni 2014.

LES OGSÅ: Tronskifte i hengermarkedet

Traktorstatistikken 2016

Annonse

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September

Traktor.no oppsummerer traktoråret 2015:

Slik endte traktoråret 2015

Grønn dominans i 16 av 19 fylker

Valtra i føringen over 150 hk

Bruktimporten redusert ytterligere

Vekst i tilhengersalget

Valtra holder stand i Sverige

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin