Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Jostein (18) sikret seg storkontrakt og gjorde storhandel

Møt den unge entreprenøren som gir full fres.

VALDRES: – Det er ikke mange 17-åringer som satser, men det er kjempeartig at noen hopper ut i det, uttaler Torstein Sjåheim, i det han står og beundrer Valtra-en han signerte salgskontrakta på i fjor sommer.

To av fem til Valdres

Traktoren det dreier seg om er en Valtra XN 163, som ble levert til Jostein Kvaal fra Reinli i Valdres på nyåret. Den unge entreprenøren hadde i mellomtida hadde rukket å fylle 18 år.

I tillegg til Jostein sin Valtra, kjøpte også Kjell Erik Strande fra Etnedal en maken traktor av Lantmännen-selgeren. Sjåheim kan dermed konstatere at han solgte intet mindre enn to av de fem Valtra XN-traktorene som ble bestilt her til lands, i løpet av fjoråret. Nå står begge traktorene linet opp utenfor verkstedet til Jostein.

Tre fornøyde karer: F.v. Jostein Kvaal, Kjell Erik Strande og Torstein Sjåheim. (Foto: Espen Syljuåsen)

Mer effektiv med midjestyring

Etter å ha tilbrakt sine første timer i hver sin traktor er duoen samstemt om at investeringen i midjestyring – til en prislapp på om lag 160 000 kroner – var verdt pengene.

– Merkostnaden forsvares med mer effektiv brøyting. Du sparer en del tid på smidighet, hevder duoen.

Vinterinntektene forsvarer kjøpet

Forutsetningen for å kunne regne på denne måten er selvsagt at man får igjen for økt effektivitet, noe de begge gjør ettersom brøytekontraktene er basert på faste priser, uansett arbeidsmengde. Begge omsetter for godt over en halv million hver vintersesong, og klarer dermed å regne hjem investeringen med disse inntektene. Eventuelle inntekter fra resten av året anses som en bonus.

Annonse

– Jeg er ansatt som gravemaskinfører om sommeren, men ser for meg å bruke traktoren noe foran dumperhenger i forbindelse med det arbeidet, forteller Kjell Erik.

Traktoren han byttet inn var en 11 år gammel Valtra T170, med 12 700 timer på teller’n.

– En skal skille seg litt ut

For Josteins vedkommende er Valtra-en den tredje i rekka. Sin første traktor kjøpte han som 15 åring, deretter har det blitt rikelig med timer i traktorsete. Den nye Valtra-en hadde en veiledende pris på 1,7 millioner kroner, inkludert to snøfresere, ei strøkasse og frontlaster. Prisen inkluderer også sortlakkerte felger, detaljer i krom, gulvteppe i hytta og en rekke annet stæsj.

– Det er klart, at det sikkert ikke er noe vits i å ha alt, men jeg synes det er morosamt. En skal skille seg litt ut, sier 18-åringen.

Bli bedre kjent med den unge satsingsvillige entreprenøren i Traktor nummer 1. Magasinet dumper ned i abonnentenes postkasser i løpet av uke 7, men er du ikke abonnent kan du kjøpe Traktor i løssalg fra 25. februar. Ønsker du å bestille abonnement kan du gjøre det her. Det er også mulig å kjøpe enkeltsider eller utgaver av magasinet Traktor digitalt.

LES OGSÅ: Disse godbitene kan du lese om i Traktor nr. 1

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin