Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Fendt 1050 slipper løs på britisk jord

Se giganten måle krefter med åttemeters såmaskin på slep.

For ganske så nøyaktig ett år siden presenterte vi en rekke videoer fra Warter Priory Estate her på tratktor.no. Jordbruksbedriften i Yorkshire i England dyrker nærmere 50 000 dekar, og for oss med litt over middels interesse for traktorer og landbruksmaskiner er det fort gjort å få hakeslepp av de luftige dronebildene. Driftsleder Will Healey ser nemlig ut til å nyte synet av sin imponerende maskinpark i aksjon på ett og samme jorde – samtidig.

Fikk testkjøre 1050 én dag

Youtube-kanalen deres har nesten 17 000 følgere, og dette er nok en utløsende faktor til at bedriften var utvalgt til å få testkjøre Fendts nye toppmodell – 1050 Vario – nå i våronna. Slik oppsummerer Warter Priory Estate dagen med gigant-traktoren:

- Torsdag 24. mars var Fendt UK så vennlig å låne oss deres Fendt 1050 Vario, som vi kunne benytte hele dagen. Etter hva vi vet er dette den eneste traktoren i hele landet, så vi følte oss veldig privilegert over å ha den hos oss.

- Etter å ha tilbrakt morgenen med en 10-skjærs Kverneland-plog på 30 centimeters arbeidsdybde, med 9-10 km/t framdriftshastighet, bestemte vi oss for å hekte på vår Väderstad Rapid A 800C. Lufttrykket slapp vi ned, men vi ville gjerne likt å fjerne de bakre hjulvektene også. Men ettersom vi bare hadde traktoren i en begrenset periode, endte vi opp med ikke å gjøre det.

- Som foran plogen gjorde Fendt 1050 Vario en utmerket jobb med å trekke Väderstad-såmaskina. Samlet sett var vi veldig fornøyd med traktorens evner.

38 skjær og 1 580 hestekrefter

Annonse

Det er imidlertid ikke bare Fendt UK som anser bedriften som et attraktivt utstillingsvindu for sine produkter. I fjor publiserte vi videon gjengen i England selv kalte for «Plogdansen», der tre traktorer med totalt 24 plogskjær kjørte på rad og rekke. I år har bedriften tatt konseptet til et nytt nivå.

- Etter suksessen med våre tidligere pløyevideoer tok Kverneland kontakt med oss og spurte om vi ville være med å ta ting et skritt videre. Sammen med den lokale forhandleren Farmstar hjalp de oss å skaffe fem ploger, og dermed var vi i gang. Kjøremønsteret man ser i videoen er vel og merke kun satt opp for kameraets skyld. Vi kjører vanligvis ikke sånn, men det er alltid gøy å prøve nye ting!

- I front har vi en Fendt 939 med vår egen Kverneland RW 10-skjærs vognplog. Etter den følger vår Fendt 939 som trekker på splitter nye Kverneland RN 100 med 9-skjær. Tredje traktor i linja er vår Fendt 828 som trekker på vår egen Kverneland LO 7-skjærs plog. Etter den kommer nok en Fendt 828 med samme LO-plog, men da med et skjær mindre. Den femte og siste traktoren er Sledmere Estate sin Fendt 724 med deres Kverneland LO 6-skjærs plog. Samlet sett hadde vi totalt 1 580 hestekrefter og 38 skjær i aksjon!

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin