Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Fendt 1050 slipper løs på britisk jord

Se giganten måle krefter med åttemeters såmaskin på slep.

Espen Syljuåsen
Publisert: 13.04.16 20:40

For ganske så nøyaktig ett år siden presenterte vi en rekke videoer fra Warter Priory Estate her på tratktor.no. Jordbruksbedriften i Yorkshire i England dyrker nærmere 50 000 dekar, og for oss med litt over middels interesse for traktorer og landbruksmaskiner er det fort gjort å få hakeslepp av de luftige dronebildene. Driftsleder Will Healey ser nemlig ut til å nyte synet av sin imponerende maskinpark i aksjon på ett og samme jorde – samtidig.

Fikk testkjøre 1050 én dag

Youtube-kanalen deres har nesten 17 000 følgere, og dette er nok en utløsende faktor til at bedriften var utvalgt til å få testkjøre Fendts nye toppmodell – 1050 Vario – nå i våronna. Slik oppsummerer Warter Priory Estate dagen med gigant-traktoren:

- Torsdag 24. mars var Fendt UK så vennlig å låne oss deres Fendt 1050 Vario, som vi kunne benytte hele dagen. Etter hva vi vet er dette den eneste traktoren i hele landet, så vi følte oss veldig privilegert over å ha den hos oss.

- Etter å ha tilbrakt morgenen med en 10-skjærs Kverneland-plog på 30 centimeters arbeidsdybde, med 9-10 km/t framdriftshastighet, bestemte vi oss for å hekte på vår Väderstad Rapid A 800C. Lufttrykket slapp vi ned, men vi ville gjerne likt å fjerne de bakre hjulvektene også. Men ettersom vi bare hadde traktoren i en begrenset periode, endte vi opp med ikke å gjøre det.

- Som foran plogen gjorde Fendt 1050 Vario en utmerket jobb med å trekke Väderstad-såmaskina. Samlet sett var vi veldig fornøyd med traktorens evner.

38 skjær og 1 580 hestekrefter

Det er imidlertid ikke bare Fendt UK som anser bedriften som et attraktivt utstillingsvindu for sine produkter. I fjor publiserte vi videon gjengen i England selv kalte for «Plogdansen», der tre traktorer med totalt 24 plogskjær kjørte på rad og rekke. I år har bedriften tatt konseptet til et nytt nivå.

- Etter suksessen med våre tidligere pløyevideoer tok Kverneland kontakt med oss og spurte om vi ville være med å ta ting et skritt videre. Sammen med den lokale forhandleren Farmstar hjalp de oss å skaffe fem ploger, og dermed var vi i gang. Kjøremønsteret man ser i videoen er vel og merke kun satt opp for kameraets skyld. Vi kjører vanligvis ikke sånn, men det er alltid gøy å prøve nye ting!

- I front har vi en Fendt 939 med vår egen Kverneland RW 10-skjærs vognplog. Etter den følger vår Fendt 939 som trekker på splitter nye Kverneland RN 100 med 9-skjær. Tredje traktor i linja er vår Fendt 828 som trekker på vår egen Kverneland LO 7-skjærs plog. Etter den kommer nok en Fendt 828 med samme LO-plog, men da med et skjær mindre. Den femte og siste traktoren er Sledmere Estate sin Fendt 724 med deres Kverneland LO 6-skjærs plog. Samlet sett hadde vi totalt 1 580 hestekrefter og 38 skjær i aksjon!Annonse