Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra klatret på marsstatistikken

Men John Deere er fortsatt på topp

Valtra har hittil i år registrert 19 flere traktorer enn på samme tid i fjor. (Foto: Espen Syljuåsen)

Valtra har registrert hele 20 flere traktorer enn i samme måned i 2016, og samlet for de tre første månedene ligger de 19 foran fjoråret med 126 registrerte. Hittil i 2017 har de derfor klatret forbi Massey Ferguson, som så langt har registrert 105 nye traktorer. Finnene hadde 20,8% av markedet i mars, mens de totalt i år ligger på 18,5%. For MF er markedsandelen for mars kun 11,6%, mens totalen er noe bedre med 15,4%.

Det ble registrert 77 nye John Deere-traktorer i mars, mens Valtra følger på en annenplass med 59. For de grønn-gule er dette en økning på fem traktorer i forhold til samme måned i fjor, men totalen etter de første tre månedene ligger 69 traktorer bak fjoråret.

Det totale registreringstallet for de tre første månedene av inneværende år ligger noe lavere enn for samme periode i 2016. Tallene viser 681 nyregistrerte traktorer ved utgangen av mars 2017, mot 768 i fjor. Valtra, Claas og Kubota er de som har styrt best unna nedgangen, med en økning på henholdsvis 19, 13 og 13 traktorer registrert hittil i år sammenlignet med i fjor.

Annonse

På en syv-delt 14-plass finner vi AGT, som er en nykommer på lista. De har tidligere ligget under «andre merker», men har nå fått sin egen linje i statistikken. AGT leverer kompakttraktorer til både landbruk og park, og importeres til Norge av Nordic Tractor Ltd. Det har så langt i år blitt registrert to nye AGT-er i Norge, ingen av disse i mars.

Neste artikkel

Jubileum for motorprodusenten Agco Power