Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra inn hos Eiksenteret Namsos

Kom med i tolvte time.

Eik-direktør Trond Kjempekjenn (t.v.) har sikret sin 26 Valtra-forhandler i Eiksenteret Namsos, der Stein Magne Otterbekk er daglig leder. Her er de to avbildet på Eikmaskins samling for samtlige Valtra-forhandlere denne uka. (Foto: Espen Syljuåsen)

Onsdag 6. oktober samlet Eikmaskin alle sine Valtra-forhandlere til samling på Kjeller. Blant deltagerne som fikk en presentasjon og gjennomgang av hva Valtra har å tilby, fant vi Stein Magne Otterbekk, selger, daglig leder og hovedaksjonær hos Eiksenteret Namsos.

– Vi kom på banen i det jeg vil kalle tolvte time, og signerte avtalen i går. Så vi ligger 10 måneder bak de andre sentrene som har forberedt seg på dette over lang tid, smiler Otterbekk.

Utvider kraftig

Eiksenteret Namsos har eksistert som bedrift sammenhengende siden 1952, og sysselsetter per dags dato åtte årsverk.

– Nå bygger vi ut og dobler bygningsarealet med nytt verksted, utstillingsrom og egen salgsavdeling for Valtra. I tillegg skal vi rekruttere én person til verkstedet, og én til å ta seg av salg av Valtra, forteller Otterbekk, og tilføyer at tiltakene er i tråd med kravene fra Eik-kjeden.

– Massyey Ferguson og Valtra skal leve i to forskjellige verdener. De skal ha to ulike miljøer.

LES OGSÅ: Valtra leder an i september

Nær dobling: Eiksenteret Namsos utvider nå sine lokaler med 560 kvadratmeter, fra dagens 600 kvadratmeter. (Foto: Eiksenteret Namsos)

Ydmyk ovenfor mulighetene

Annonse

Fram til i dag har forhandleren kun solgt ett traktormerke, Massey Ferguson, mens det har vært konkurrentene i Nærøysund Maskinsenter og Namdal Maskinsenter som har solgt Valtra i samme distrikt. De to sistnevnte velger imidlertid å følge Claas og Norwegian Agro Machinery videre, og dermed ser Eiksenteret mulighet for å tiltrekke seg flere kunder.

– Vi må være ydmyke i denne prosessen, for kundene har jo hatt to sentre i dette distriktet før. Vi tror ikke at vi skal klare å oppnå samme markedsandeler over natta, men vi skal gjøre så godt vi kan.

Rekruttering av nytt personell anser han som det viktigste, og da særlig et selvgående servicepunkt i Ytre Namdal.

– Det er 80 kilometer reisevei pluss ferge fra Namsos til Rørvik, og Valtra-kundene der ute har jo vært Valtra-kunder nettopp fordi det har vært en forhandler der. Det blir for enkelt å sette strek over det, så for oss er det viktig å komme raskt i gang med et lokalt tilbud, som er selvgående. Det håper vi å få til før årsskiftet, uttaler en ambisiøs Otterbekk.

LES OGSÅ: Ny start for Akershus Traktor

LES OGSÅ: Eiksentrene beholder Fendt-tresker

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka