Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra fortsatt i vekst

Men MF tar innpå i kampen om andreplassen

Juli er nok fortsatt den store sommerferiemåneden i Norge, og dette synes godt også på traktorstatistikken. Den siste måneden har det kun blitt registrert 156 nye traktorer her i landet. Sammenlignet med juli 2016 er det riktignok kun 16 færre, så en rolig måned i juli er nok heller det vanlige enn noen stor overraskelse.

Massey Ferguson tar innpå Valtra

Flest registreringer var det Massey Ferguson som hadde denne måneden med 36. De var også størst i juni, og spiser nå av forspranget Valtra har hatt på det totale antallet hittil i år. Etter juni måned var forskjellen mellom disse merkene 32 registreringer i Valtras favør, mens per i dag er det 20. Samtidig øker John Deere forspranget i toppen med syv registreringer, fra 61 flere enn Valtra etter juni, til 68 flere per i dag.

Vekst hos Claas og Valtra

Selv om Valtra nå trues fra begge kanter, er de den klare vinneren hittil i år sammenlignet med fjoråret. Hele 92 flere registrerte traktorer enn til samme tid i fjor, mens både John Deere, Massey Ferguson, New Holland og Fendt ligger etter hva de registrerte i fjor. Snakker man om markedsandel har Valtra kapret 6 prosentpoeng siden samme tid i fjor, og ligger nå på 19,2%. Også Claas går mot strømmen sammenlignet med de andre store traktormerkene. De har registrert 44 flere så langt i år sammenlignet med 2016, og har nå en markedsandel på 5,8 %.

Nedgang for Fendt

Av merkene som sliter tyngs sammenlignet med i 2016 skiller Fendt seg klart ut. Status per i dag, i forhold til på samme tid i fjor, viser hele 76 færre registreringer. Dette gir et utslag på markedsandelen på hele fire prosentpoeng nedgang, og en andel per i dag på 7,7%

Annonse

Ser man på fordelingen på importører stiller Eikmaskin sterkt. Tilsammen på sine tre merker Valtra, Massey Ferguson og Fendt har de hele 44,9% markedsandel, og er med det klart størst.

Neste artikkel

Ny Claas-forhandler i Sogn og Fjordane