Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktor nummer 5 ute nå

Se hva du kan lese om i denne utgaven

Den nyeste utgaven av Traktor har allerede funnet veien til mange postkasser, og denne uka er magasinet også å finne i bladhyller landet over. Her er noe av det du kan lese om denne gangen:

Prøvekjørt: John Deere 6230R

Lillebroren av de to store nyhetene i John Deeres 6-serie har vært under lupen hos Traktor-redaksjonen. Traktoren som pryder forsiden av denne Traktor-utgaven ble prøvekjørt både på veien og på jordet. Over seks sider får du svar på hvordan vi opplevde "Trekkdyret fra Mannheim"

Entreprenør: Skarsem & Jakobsen Maskinlag

Selv om vi er et traktorblad koster vi denne gangen på oss en tresker-spekket entreprenørreportasje. Store maskiner er gromt uansett! Skarsem & Jakobsen Maskinlag gikk i sommer for en dobling av treskerparken, og kjører denne høsten med to Fendter. Traktor har besøkt dem hjemme i Trøndelag, og du kan se bilder fra, og høre historien om, det grønne tospannet.

Tospann: Olav Skarsem og Arne-Jakob Jakobsen driver med leietresking. Før denne sesongen doblet de treskerparken. (Foto: Simon Skarsem)

Entreprenør: Jan Markus Kvamme

Denne utgavens andre entreprenørsak handler om en ung traktorentusiast fra Oldedalen i Sogn og Fjordane. Jan Markus Kvamme driver med grasproduksjon for melkesamdrifta Brenja. Traktoren hans, en John Deere 6125R, er et smykke. Store mengder lys, gardiner i rutene, hvit skrift på dekka, og skofritt miljø i hytta er bare noen av detaljene som kan trekkes fram. Vi gir deg historien fra grasproduksjonen i skyggen av Jostedalsbreen. Under kan du også se en video fra vårt besøk i Oldedalen.

Annonse

Monster: Steiger Panther

De store monster-Steigerne er nok mest kjent for å dra store harver og såmaskiner på steppene i Nord-Amerika, og det er i alle fall ikke den første traktoren man forbinder med potetproduksjon. I California er derimot en hel flokk med Panthere i full sving, året rundt, med å dra tunge potetlass av jordene. Traktor har vært på besøk hos landbruksentreprenør Robert Puente, og sett de gromme trekkdyrene i aksjon.

Pantere i potetåkeren: Traktor har vært med på potetinnhøsting i California, der en rekke Steiger Panthere er i akson. (Foto: Marcus Pasveer)

Mekketips: Traktorelektriske småtriks

I denne utgavens mekketips får du fire ulike saker, som hver tar for seg tips og triks til deg som vil gjøre en jobb med det elektriske anlegget på traktoren selv. Vi viser deg blant annet hvilket utstyr du bør ha i bakhånd i tilfelle en traktorelektrisk småkrise, og hvordan du kan funksjonsteste og overhale en dynamo.

Få Traktor i postkassa

De nevnte sakene er bare noe av det du får i Traktor. Som alltid får du nyheter fra traktorbransjen, lesernes egne bilder, og artig kuriosa fra verden rundt. I tillegg inneholder denne utgaven historien bak Kyllingstad Plogfabrikk, og historien om en velholdt Volvo BM 2250.

Som abonnent på Magasinet Traktor får du bladet i posten en uke tidligere enn det dukker opp i bladhylla. Kjøper du et årsabonnement nå får du også med en kul powerbank på kjøpet. Du kan bestille abonnement her.

Neste artikkel

Satser på fjernstyrte redskapsbærere